31.7.13

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: Αισθανόμουν δέος για τον Άκη...

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο κατονόμασε ως το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από την αγορά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία ωστόσο ομολόγησε και τα δικά της «χοντρά σφάλματα».
Στην απολογία της ενώπιον των...
δικαστών είπε ξεκάθαρα πως «ο Ν. Ζήγρας το 2004 πια μου είπε ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Υπουργού. Και από τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου, τα χοντρά.

Έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη», λέγοντας παράλληλα πώς νωρίτερα δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο αφού ασχολούνταν μόνο με φορολογικά θέματα.

Πρόεδρος (Χρ. Κατσιάνης): Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;

Κατηγορούμενη: Το δέος που είχα γι' αυτό τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος, Εξάλλου και εγώ συνέχισα το παράνομο. Σύστηνα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη.

Η κατηγορουμένη μίλησε και για την πρώτη φορά που «τόλμησε» να κάνει νύξη στον κύριο Τσοχατζόπουλο: ΄Ηταν τόσο αρνητικός, που πήγα να φύγω από τον 5ο όροφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφού όμως δεν το δέχεται σήμερα θα το δεχόταν τότε;»

Οι πρώτες υποψίες για τη σχέση Τσοχατζόπουλου με τα επίδικα ακίνητα της είχαν δημιουργηθεί από κάποιες πεταχτές κουβέντες του Νίκου Ζήγρα. Η γνωριμία της κατηγορούμενης, χρονολογείται με τον Ζήγρα και τον Τσοχατζόπουλο από το 1978 καθώς και εκείνη είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Υπήρχε μάλιστα χρονική περίοδο που είχε πελάτες 11 Υπουργούς και 50-60 δημοσιογράφους.

Σε καμιά περίπτωση πάντως ακόμα, όπως ισχυρίστηκε, ακόμα και αν πήγαινε το μυαλό της ότι ήταν πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες ο Τσοχατζοπούλος δεν περνούσε η ιδέα ότι ήταν τα λεφτά αυτά από παράνομη προέλευση.

Μέσω του Ζήγρα με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος, είπε η κατηγορούμενη αποτιμώντας το τι έχει γίνει στην υπόθεση...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: