31.7.13

5 Κοπανατζήδες διαρκείας στο Δήμο Βόλου...


Επί μήνες είχαν χάσει τα … ίχνη τους στο Δήμο Βόλου και εις μάτην οι συνάδελφοί τους, τους αναζητούσαν...
Εμφανίστηκαν μετά από μήνες, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αλλά πλέον θα πρέπει να ...
προσκομίσουν πειστικά επιχειρήματα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, στους οποίους παραπέμπονται, προκειμένου να αιτιολογήσουν επαρκώς τους λόγους που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από την εργασία τους σε διάφορες ειδικότητες του Δήμου Βόλου όπου απασχολούνται και από την οποία απουσίαζαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος για πέντε εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα, τα πειθαρχικά παραπτώματα των οποίων, συζητήθηκαν χθες βράδυ από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που λειτουργεί ως πειθαρχικό όργανο και η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Νατάσσας Οικονόμου.

Η Επιτροπή παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων ΟΤΑ τις πέντε υποθέσεις των εργαζομένων που αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί μήνες, από τα υπαλληλικά τους καθήκοντα. Με τις παραπομπές στο πειθαρχικό συμβούλιο, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, που ανενόχλητοι απουσίαζαν επί μήνες -ακόμη και χρόνο- από την εργασία τους, αντιμετωπίζουν ολιγόμηνη στέρηση μισθού και βαθμού, ενώ σε μια περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθεί και η ποινή απόλυσης.

Υπάλληλος της καθαριότητας απουσίαζε 8 μήνες από την εργασία του και άλλος υπάλληλος, εργάτης ύδρευσης, από τον Ιούνιο του 2012 έως και το Φλεβάρη του 2013.

Σε μια περίπτωση υπάλληλος με πανεπιστημιακό πτυχίο απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της από 3-10-2011 έως και 21-9-2012.Η ίδια επικαλέστηκε λόγους υγείας για την απουσία της επί 11 μήνες από την εργασία της, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε κανένα δικαιολογητικό.Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων ΟΤΑ.

Υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών απουσίαζε από τα καθήκοντά του αδικαιολόγητα πέντε μήνες. Απουσίαζε από 11-9-2012, ημερομηνία κατά την οποία όφειλε να παρουσιαστεί στο Τμήμα Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, όπου και τοποθετήθηκε, έως και 12-2-2013.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του υπαλλήλου και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ. Το πειθαρχικό για ανεξήγητους λόγους παράπεμψε την υπόθεση στην Εκτελεστική. Επειδή για τη συγκεκριμένη πειθαρχική υπόθεση δεν μπορεί να επιβληθεί από την Εκτελεστική ποινή κατώτερη του υποβιβασμού, ποινή η οποία όμως εκφεύγει της πειθαρχικής αρμοδιότητας της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθίσταται υποχρεωτική η παραπομπή της από την Εκτελεστική Επιτροπή ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου υπαλλήλων ΟΤΑ.

Αλλος υπάλληλος, επίσης των τεχνικών υπηρεσιών, δεν έχει παρουσιαστεί στην εργασία του ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τις 23-8-2012. Ο υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία αλλά δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό και «γύρισε» στην Εκτελεστική.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός από την πρώτη περίπτωση, όπως δήλωσε αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου, το Πειθαρχικό θα κληθεί να επιβάλει την ποινή του υποβιβασμού βαθμού ή την ποινή της αργίας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Ταχυδρόμος,

Δεν υπάρχουν σχόλια: