26.6.13

WIND και VODAFONE συμφώνησαν για κοινό δίκτυο κεραιών και επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ ...



Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι επικεφαλής των Vodafone Ελλάδας και Wind Ελλάς, προκειμένου να ενημερώσουν απευθείας τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την...
μεταξύ τους συμφωνία. Οι κκ. Γλαύκος Περσιάνης και Νάσος Ζαρκαλής σε συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό παρουσίασαν την συνεργασία τους για κοινό δίκτυο κεραιών, την οποία χαρακτήρισαν αναπτυξιακή για τον κλάδο αλλά και την οικονομία. Σε κοινή ανακοίνωση τους λίγο αργότερα, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν την συμφωνία τους για την μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε αστικές περιοχές.
Η συμφωνία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Την υλοποίηση της σημαντικής αυτής συμφωνίας θα αναλάβει μία νέα εταιρεία, υψηλής τεχνολογίας, που θα δημιουργηθεί από τις Vodafone και Wind με 50% συμμετοχή η καθεμία. Η νέα εταιρεία θα αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης. Το εξειδικευμένο προσωπικό της νέας εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τις δύο εταιρείες κινητής, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης και χωρίς να υπάρξει καμία απώλεια σε θέσεις εργασίας.
Το μοντέλο της κοινής χρήσης δικτύων κινητών επικοινωνιών (network sharing) έχει επιλεγεί από αρκετές ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Σουδία, Αγγλία, Ρουμανία, Ιρλανδία, κλπ. Με το μοντέλο αυτό οι εταιρείες μειώνουν το κόστος λειτουργίας του δικτύου τους, εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη ποιότητα κάλυψης για τους πελάτες τους και κατευθύνουν τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και στην περαιτέρω ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας, με έμφαση τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα τόσο η Vodafone όσο και η Wind τονίζουν στην ανακοίνωση τους ότι θα εξακολουθήσουν να αναπτύσσουν και ανεξάρτητα υποδομές στα δίκτυά τους. Η Vodafone θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα ενώ η Wind θα συνεχίσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: