13.6.13

Tσίπρας: Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει, όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)...



"Ο κ. Σαμαράς, μετά το φιάσκο του success story, τα απανωτά χαστούκια στην οικονομία έριξε ένα πυροτέχνημα εκτροπής για να αποπροσανατολίσει"...
Σε δηλώσεις προχώρησε ο Αλεξης Τσίπρας γι το λουκέτο της ΕΡΤ, έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
"Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν...
μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία" ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Ραδιομέγαρο.



"Αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης. Η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά.

Ο κ. Σαμαράς, μετά το φιάσκο του success story, τα απανωτά χαστούκια στην οικονομία έριξε ένα πυροτέχνημα εκτροπής για να αποπροσανατολίσει. Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του. Η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδεικνύει ότι σ΄ αυτόν τον τόπο η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα και με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε.

Θέλω να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης.

Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου, όμως, δεν είναι απειλή για το λαό. Είναι ευλογία. Αυτή η πράξη φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Να ξέρουμε όμως όλοι, αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν θα πέσει στους διαδρόμους της Βουλής. Θα πέσει στους δρόμους μέσα από τους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκει, η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Δεν έχει να κάνει με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Να δουν στο πρόσωπό τους το δικό τους μέλλον, αν τώρα δεν σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την εκτροπή" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δειτε το βίντεο εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: