27.6.13

Success story μέρος Β'...



Πατήματα αισιοδοξίας… στο Αζερμπαϊτζάν και την Κίνα βρήκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία θάλασσα στην Ευρώπη, όπως και η ...
πρόθεση της Cosco να επεκτείνει τη δραστηριότητα στο λιμάνι του Πειραιά συνιστούν τα «καλά νέα» τα οποία απεγνωσμένα αναζητούσε το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ και εν μέσω της κρίσης που ξέσπασε με φόντο την ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για 2.700 θέσεις εργασίας οι οποίες θα προκύψουν από τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ. Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί επακριβώς τα οφέλη της Ελλάδας από τη συγκεκριμένη συμφωνία. Δεδομένη θεωρείται η είσπραξη εσόδων μέσω της φορολόγησης της επιχείρησης μεταφοράς αερίου, όχι όμως και μέσω διακαιωμάτων επί της διέλευσης του προϊόντος (σε χρήμα ή σε ενέργεια).

Στο μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επέκταση της δραστηριότητας – με επένδυση ύψους 224 εκατ. – της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, όπου την Τετάρτη εγκαινιάστηκε η προβλήτα ΙΙΙ από τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας Γουέι Τζιαφού. Για επίπλαστη εικόνα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές προς όφελος της Cosco.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της ΕΡΤ, στο οποίο αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης δια χειρός του νέου αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αμετακίνητοι από τη θέση τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως είχε και παραμένουν στο Ραδιομέγαρο, ενώ η απόφαση του ΣτΕ περί άμεσης επαναφοράς του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξακολουθεί να μην εκτελείται.

Σημειωτέον, την Τετάρτη καρατομήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λ.Παπαγεωργόπουλος, μέσα στη δυσαρέσκεια που προκαλεί η «μαύρη τρύπα» του 1,2 δις, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιδιώκει να επιδείξει πυγμή στην εφαρμογή του προγράμματος ενόψει της άφιξης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: