5.6.13

Spiegel: Για χάρη των τουριστών ο Πρωθυπουργός αναβάλλει τα μέτρα...


Ως καλοκαιρινό εφιάλτη για την Ελλάδα περιγράφει το Spiegel το ορατό ενδεχόμενο απεργιών και οργισμένων διαδηλώσεων μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τουριστών ενόψει των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
Σε...
άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού που τιτλοφορείται «Ανησυχία για τις διακοπές – Η Ελλάδα θα κάνει ένα καλοκαιρινό διάλειμμα στις περικοπές των θέσεων εργασίας» και συνοδεύεται από μια μαγευτική φωτογραφία της Χαλκιδικής, τονίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την τρόικα νέα παράταση για τις απολύσεις, υπό το φόβο σημαντικής ζημίας στην τουριστική βιομηχανία, αν το καλοκαίρι κυριαρχήσει κοινωνική αναταραχή.
Η Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, αναμένει αυτό το καλοκαίρι αριθμό ρεκόρ τουριστών. Εκτιμάται ότι τις ομορφιές της Ελλάδας θα απολαύσουν 17 εκατομμύρια επισκέπτες, από τους οποίους 2,5 εκατ. θα προέρχονται από τη Γερμανία. «Μια επιτυχημένη περίοδος διακοπών, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανατροπή, καθώς για έκτη συνεχή χρονιά η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση», τονίζεται.
Ο συντάκτης αναφέρεται στο ότι μέχρι στιγμής μόνον 99 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί και ότι παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα, ελάχιστα έχουν γίνει.
Οι πολιτικά ευαίσθητες αποφάσεις δεν λαμβάνονται το καλοκαίρι, συνεχίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους φόβους της τρόικας και να επιμείνει ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργηθούν κοινωνικές εντάσεις.
«Στην ελληνική πολιτική, το καλοκαίρι έχει τις παραδόσεις του. Θυμηθείτε τα μπάνια του λαού, κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου», αναφέρεται χαρακτηριστικά...
newsmessinia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: