3.6.13

Τατουάζ και χάπια ίσως αντικαταστήσουν στο μέλλον τα passwords...




Είστε μήπως από κείνους που ξεχνάνε συνέχεια το password τους; Στο μέλλον ίσως να μην χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζετε άλλο καθώς η Motorola εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, ψάχνοντας ίσως λίγο…
ασυνήθιστες λύσεις!

Συγκεκριμένα, τα μελλοντικά τηλέφωνα της εταιρείας ίσως να έχουν τη δυνατότητα να «διαβάζουν» ηλεκτρονικά τατουάζ ή χάπια για να αναγνωρίσουν το χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να βάλει κάποιος το password. Αρκεί να πλησιάσει τη συσκευή κοντά στο σώμα του.

Η εταιρεία μάλιστα παρουσίασε ένα τέτοιο ηλεκτρονικό «τατουάζ», το “BioStamp” που σχεδίασε η MC10 με έδρα τη Μασαχουσέτη. Το τατουάζ κολλάει πάνω στο δέρμα και διαθέτει εύκαμπτα ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα οποία μπορούν να αναγνωρίσουν διάφορα gadgets. Τα Biostamps αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσουν ιατρικούς σκοπούς, αλλά η Motorola πιστεύει πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για την αναγνώριση των καταναλωτών.

Η εταιρεία πειραματίζεται και σε μία άλλη ιδέα όμως, αυτή του ψηφιακού χαπιού, το οποίο θα καταπίνει ο χρήστης και εκείνο θα μεταδίδει ένα σήμα στις ηλεκτρονικές συσκευές. Το “Proteus Digital Health Pill” όπως ονομάζεται, έχει λάβει μάλιστα την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ενώ το 2010 έλαβε και ευρωπαϊκή έγκριση.

Το χάπι διαθέτει ένα ηλεκτρονικό τσιπ, που τροφοδοτείται από μία μπαταρία χρησιμοποιώντας το οξύ στο στομάχι του χρήστη. Δημιουργεί ένα μοναδικό σήμα, σαν αυτό του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, το οποίο μπορεί να διαβαστεί από συσκευές έξω από το σώμα και να χρησιμοποιηθεί για την εξακρίβωση της ταυτότητας του χρήστη.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Motorola Dennis Woodside, η πειραματική αυτή τεχνολογία δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά άμεσα. Επομένως, προς το παρόν μπορείτε να συνεχίσετε να εξασκείτε τη μνήμη σας για να θυμηθείτε το password σας.

Πηγές: The Telegraph, BBC 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: