26.6.13

ΣΥΡΙΖΑ: O πρωθυπουργός ψάχνει ευκαιρίες για πλαστή αισιοδοξία μέσω Cosco...

"Ο πρωθυπουργός πανικόβλητος από τις συνεχείς αποτυχίες της πολιτικής του success story ψάχνει εναγωνίως ευκαιρίες για να προβάλλει μία πλαστή εικόνα αισιοδοξίας" σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσία του...
πρωθυπουργού στην COSCO προσθέτοντας πως προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας ευνοώντας τις αξιώσεις της Κινεζικής εταιρείας για μείωση του συμβατικού τιμήματος που καταβάλλει ετησίως στον ΟΛΠ.

"Τον περασμένο Μάρτιο -συνεχίζει η ανακοίνωση- ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παραβρεθεί στη σύναψη ιδιωτικής συμφωνίας δύο εταιρειών, της COSCO και της Hewlett-Packard, για τη μεταφορά των προϊόντων της τελευταίας μέσω σιδηροδρόμου από την προβλήτα της COSCO προς την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την πρωθυπουργική φιέστα, καμία μεταφορά φορτίων της COSCO δεν έχει πραγματοποιηθεί μέσω σιδηροδρόμου από το λιμάνι του Πειραιά!
Ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο, εγκαινίασε την επανέναρξη του έργου του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών με δανεικά μηχανήματα και δανεικούς εργαζόμενους! Το έργο ποτέ δεν ξεκίνησε!
Σήμερα ο πρωθυπουργός, αμετανόητος, επανέρχεται στο χώρο της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά για να εγκαινιάσει τον προβλήτα ΙΙΙ «Ερμής», έργο το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015 ή στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του 2014!".

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές της Κινέζικης εταιρείας, ψευδείς προβλέψεις για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς και για καταγγελίες των συνδικάτων ότι ο προβλήτας της COSCO «αναδείχθηκε» πρόσφατα, σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ο μοναδικός μεταξύ των 265 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών λιμανιών που δεν αναγνωρίζονται εργασιακά δικαιώματα".

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, στις οποίες παραβρέθηκαν εκφράζοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ οι βουλευτίνες Β Αθήνας Νάντια Βαλαβάνη και Β Πειραιά Τζένη Βαμβακά.

Σημειώνει πως οι κινητοποιήσεις δεν αφορούν μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά το σύνολο της κοινωνίας η οποία μπορεί να διασφαλίσει πραγματικά οφέλη μόνο αν η ανάπτυξη των λιμανιών γίνει υπό δημόσιο έλεγχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: