7.6.13

Ομπάμα: Για τη ασφάλεια των πολιτών οι παρακολουθήσεις της NSA...

«Χρειάζονται κάποιες παραχωρήσεις»...

Καθησυχαστικός ως προς το εύρος και τη λειτουργία των...
προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου –μεταξύ τους και αμερικανών– προσπάθησε να εμφανιστεί ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τον καταιγισμό αποκαλύψεων για τις δραστηριότητες της NSA.

Κανένας δεν ακούει τα τηλεφωνήματά σας, δεν είναι για αυτό το λόγο το πρόγραμμα, διαβεβαίωσε τους αμερικανούς πολίτες ο ο Ομπάμα.

Πρόσθεσε ότι τα ιμέιλ και η δικτυακή δραστηριότητα των αμερικανών και όσων βρίσκονται στη χώρα δεν παρακολουθούνται.

Όπως εξήγησε, «χρειάζονται κάποιες παραχωρήσεις» για να κρατήσουμε τους αμερικανούς ασφαλείς.

Και ο ίδιος είχε αρχικά δισταγμούς για τα προγράμματα παρακολουθήσεων, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι βοηθούν στο να αποτρέψουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τα προγράμματα παρακολούθησης ελέγχονται αυστηρά και από τις τρεις εξουσίες και έχουν καθιερωμένες διαδικασίες. Τα μέλη του Κογκρέσου ενημερώνονταν συστηματικά για τα προγράμματα, υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας που έκαναν το πρόγραμμα συμβατό με τις διατάξεις του Συντάγματος, σε μία ακόμη προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση καλωσόρισε τη δημόσια συζήτηση πάνω στο ζήτημα αν και δεν εγκρίνει τις διαρροές σχετικά με απόρρητα προγράμματα.

Με τη δήλωσή του ο Ομπάμα παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του προγράμματος, πέρα φυσικά από το να επιβεβαιώνει την ύπαρξή του. Όπως επιχειρηματολόγησε, είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Η Guardian είχε αποκαλύψει την Πέμπτη ότι η NSA είχε ζητήσει από τη Verizon να τις παράσχει δεδομένα των συνδιαλέξεων εντός των ΗΠΑ και από το εξωτερικό προς και από τις ΗΠΑ, όχι πάντως και τις ίδιες τις συνδιαλέξεις.

Και την Παρασκευή η Washington Post αποκάλυψε ότι η NSA έχει πρόσβαση στα δεδομένα μεγάλων εταιρειών (Microsoft, Apple, Yahoo, και άλλων), τόσο σε αποθηκευμένα όσο και σε πραγματικό χρόνο, μέσω ενώ ευρύτατου συστήματος παρακολούθησης...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: