15.6.13

Μ. Kεφαλογιάννης: «Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν μου μιλάτε» (BINTEO)...




Ενταση μεταξύ των εργαζομενων της ΕΡΑ και του κοινοβουλευτικού εκπροσωπου της ΝΔ, που αρκετές φορές μίλαγε στα όρια της αγένειας...
«Αν θέλετε να λέτε τα δικά σας εγώ δεν το δέχομαι. Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν...
μου μιλάτε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε εργαζόμενους της ΕΡΑ στην Τρίπολη, οι οποίοι εξέφρασαν τις

διαμαρτυρίες τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Δεν κάνατε τα ίδια όταν έπεφτε μαύρο σε ιδιωτικά κανάλια», ανέφερε επίσης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι η νέα δημόσια τηλερόραση θα ανοίξει την άλλη εβδομάδα με 700 εργαζόμενους και ο ραδιοσταθμός της με 300.Πάντως, απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για την «κομματοκρατία» και τις παχυλά αμειβόμενες προσλήψεις, που έχουν γίνει κατά καιρούς από τα δυο κόμματα εξουσίας.
Ο τρόπος που απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους ήταν αρκετές φορές στα όρια της αγένειας. Σε έναν είπε χαραρακτηριστικά οτι λέει "μπούρδες".
Υπερασπίστηκε την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου λέγοντας ότι «το πρόβλημα στην ΕΡΤ δεν είναι το υψηλό κόστος εργασίας. Είναι τα συνδικάτα», προσθέτοντας παράλληλα ότι «είμαστε υπέρ των εργαζομένων, αλλά όχι των αριστερόστροφων αγκυλώσεων».

«Στην ΕΡΤ δεν υπάρχει κομματοκρατία. Υπήρχαν κακομαθημένοι εργαζόμενοι και υπήρχε και η μονοκρατορία της ΕΡΤ», υποστήριξε.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα του BBC λέγοντας πως και αυτό «μπήκε σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης έδιωξε τους μισούς και τώρα είναι το πρώτο».
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της ΕΡΑ ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ακόμη: «Τα συνδικαλιστικά σας όργανα δεν ήθελαν τις αλλαγές» και πρόσθεσε: «Με 1,5 εκατ. ανέργους κανείς δεν χαίρεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά πολλοί εργαζόμενοι ήθελαν το παλιό καθεστώς και να διατηρήσουν τα προνόμιά τους».







tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: