19.6.13

H συνέχεια στην οθόνη σας...

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δ. Περπατάρης γράφει για την απόφαση του ΣτΕ...

1. Ζούμε ήδη  υπό το καθεστώς παραβίασης  της απόφασης του ΣτΕ για το μεγάλο θέμα της ΕΡΤ. Μετά το...


Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία σειρά έχει για την Κυβέρνηση Σαμαρά  η Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιτάσσει την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.  

2. Είναι πρόδηλη η σκοπιμότητα της ανά πεντάλεπτο διαρροής δήθεν « οδηγιών»  του ΣτΕ για τη διαδικασία εφαρμογής της Απόφασής του. Πρόκειται για επικοινωνιακά  παπαγαλάκια που προσπαθούν να αφυδατώσουν την απόφαση – κόλαφο για τον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό της επιχείρησης ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ και προσπαθούν να υποτάξουν με τερτίπια την εφαρμογή της σε υπόθεση πρόσληψης λίγων έτοιμων για όλα «συμβασιούχων» και  ενός άβουλου «διαχειριστή , να μετατρέψουν δηλαδή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε μία εσωτερική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών !. Νομίζουν ότι η δημοκρατική κοινή γνώμη, οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποδεχτούν το νέο πραξικόπημα . Είναι βαθύτατα γελασμένοι και απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα της ανοικτής και λειτουργούσας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την ευθύνη κ την εργασία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των οποίων η ομαδική απόλυση είναι ήδη άκυρη.

 3. Επιμένουμε ότι τρία είναι τα κρίσιμα ζητήματα από την απάντηση στα οποία θα κριθούν όλοι: Κυβέρνηση, κόμματα συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης , συλλογικοί φορείς, δημοκρατικοί θεσμοί : α) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ β) Ποιο είναι το προσωπικό που θα τον λειτουργήσει και γ) Πότε επιτέλους θα συμβεί αυτό με επίσημα θεσμοθετημένο και δημοκρατικά λειτουργικό τρόπο;  Για όλους εμάς η απάντηση είναι προφανής και μονοσήμαντη βρίσκεται ήδη στους δέκτες σας και είναι η ΕΡΤ και όλοι οι εργαζόμενοί της...  



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: