6.6.13

H εθνική Ελλάδας καλύτερη... της Βραζιλίας, σύμφωνα με τη FIFA....

Στη χαμηλότερη θέση από τότε που η FIFA, η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου, δημοσιεύει τον κατάλογο με την παγκόσμια κατάταξη των εθνικών ομάδων, έχει...
βρεθεί η Βραζιλία, η οποία στην τελευταία ενημέρωση της λίστας εμφανίζεται να έχει κατρακυλήσει 22η.

Η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Σελεσάο βρίσκεται μεταξύ της Γκάνα και του Μάλι και κάτω από χώρες όπως η Ελλάδα και η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Αυτό βέβαια είναι μια τεχνική πτώση, αλλά παραμένει ένα σπάνιο ιστορικό γεγονός για την περίφημη Βραζιλία. Η υποχώρηση της Σελεσάο στη λίστα της FIFA οφείλεται στον συνδυασμό δύο παραγόντων: ο ένας είναι οι τέσσερις ισοπαλίες που έχει φέρει στα τελευταία έξι διεθνή παιχνίδια που έχει δώσει και ο άλλος είναι ότι δεν δίνει πολλά ματς, παρά μόνο φιλικά, καθώς ως διοργανώτρια του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν συμμετέχει στα προκριματικά. Αυτός ο συνδυασμός της δίνει λίγους πόντους στο σύστημα που μετράει η FIFA και έτσι υποχώρησε άλλες τρεις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη.

Η εθνική Ελλάδας, η οποία δίνει την Παρασκευή έναν κρίσιμο αγώνα στη Λιθουανία για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, υποχώρησε τρεις θέσεις και βρίσκεται στη 16η θέση, κάτω από τη Βοσνία αλλά πάνω από το Μεξικό (17) και τη Γαλλία (18)

Οι πρώτες δέκα στην κατάταξη της FIFA είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Κολομβία, η Ιταλία, η Αγγλία και ο Ισημερινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: