28.6.13

Πρόστιμο στην Eurodisney για... κατασκοπία υποψηφίων εργαζομένων...



Το λαμπερό χαμόγελο του Μίκι Μάους σκοτείνιασε λίγο: γαλλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Eurodisney για την πρόσληψη δύο συνταξιούχων αστυνομικών, αρμοδιότητα των οποίων ήταν να...
κατασκοπεύουν πιθανούς εργαζομένους στο διάσημο θεματικό πάρκο του Παρισιού.
Το δικαστήριο έκρινε παράνομους τους ελέγχους των δύο αστυνομικών σε εκατοντάδες υποψήφιους εργαζομένους, απορρίπτοντας την επίσημη θέση της Eurodisney ότι οι αστυνομικοί είχαν προσληφθεί με στόχο την ασφάλεια του θεματικού πάρκου.

Εκπρόσωπος του θερέτρου δήλωσε ότι η εταιρεία δρούσε σύμφωνα με τον νόμο ενώ υποστήριξε ότι οι έλεγχοι είχαν τερματιστοί το 2004.

Στους δύο συνταξιούχους αστυνομικούς, που είχαν προσληφθεί ως ιδιωτικοί σύμβουλοι, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή καθώς και πρόστιμα ύψους 3.000 και 4.000 ευρώ. Ανάμεσα στις αρμοδιότητές τους, το διάστημα κατά το οποίο εργάζονταν για την Eurodisney ήταν, χρησιμοποιώντας τις επαφές τους και την πείρα τους από την θητεία τους, να αποκτούν πρόσβαση στα ποινικά μητρώα των υποψηφίων. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 1997 - 2004 κέρδιζαν κατά μέσο όρο περίπου 37.000 ευρώ το χρόνο.

Η εταιρεία από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι έλεγχοι είχαν ως στόχο την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και την εξασφάλιση της μη πρόσληψης παιδόφιλων, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εκατομμυρίων παιδιών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το πάρκο.

Η Disneyland του Παρισιού είναι το θεματικό πάρκο της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Υπολογίζεται ότι μόνο πέρυσι πέρασαν τις πύλες της περίπου 16 εκατ. άνθρωποι ενώ το προσωπικό της ξεπερνά τους 15.000 εργαζομένους.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: