14.6.13

Πρωτοβουλίες της EBU για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ...



Συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), Ζαν Πολ Φιλιπό, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. «Η αλληλεγγύη είναι το...
κλειδί της επιτυχίας», είπε και προεξόφλησε συνάντηση με τον Στουρνάρα.

Ο Ζαν Πολ Φιλιπό παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ μαζί με την γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Ινγκρίντ Ντελτάνρ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης έχει καταδικάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «πράξη βίας» και ως «το χειρότερο είδος λογοκρισίας» και έχει διαμηνύσει ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει την προσπάθεια των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι η EBU έχει ήδη διαθέσει υπηρεσία Eurovision News Exchange που εδρεύει στη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το απεργιακό πρόγραμμα.

Επαναφορά του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας άμεσα ζητεί ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπό και θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως είπε σε δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η EBU θα παραδώσει στον κ. Στουρνάρα επιστολή με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναφορά του σήματος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ο κ. Φιλιπό τόνισε ακόμη πως θέλει μακροπρόθεσμα η δημόσια ελληνική τηλεόραση να είναι ισχυρό μέλος της EBU, ανεξάρτητη πλουραλιστική, διάφανη και βιώσιμη και πως το κράτος πρέπει να βοηθήσει το δίκτυο να χτίσει το μέλλον του.

«Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί της επιτυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της EBU, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Παρατήρησε τέλος πως η επιτυχία εδράζεται στην ελευθερία της έκφρασης, στον πλουραλισμό και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: