10.6.13

Σε cd πήρε τη δικογραφία...



crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου


Ένα cd με όλη τη δικογραφία παρέλαβε από την Προανακριτική ο δικηγόρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Τάκης Βασιλακόπουλος προκειμένου να...
ενημερωθεί ο πρώην υπουργός για όσα έχουν κατατεθεί σε βάρος του και να οργανώσει την υπεράσπιση του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη του Χρήστου Μαρκογιαννάκη να μετατρέψει την αρχική κατηγορία από απιστία περί την υπηρεσία, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, σε ακόμη πιο επιβαρυντική, προσθέτοντας την κατηγορία περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο μεταξύ αργά το απόγευμα μοιράστηκε στους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή το πόρισμα για τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών που τελικά ανέρχεται στις 400 σελίδες.

Οι εξαδέρφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοι τους έχουν κληθεί αύριο για να δώσουν διευκρινίσεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Δεν δεχόμαστε το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Στο μεταξύ νωρίτερα,  με δήλωση την οποία υπογράφουν οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους και η οποία κατατέθηκε στο ΣΔΟΕ στις 5 Ιουνίου, κάνουν σαφές ότι δεν συμφωνούν με όποιο πόρισμα εκδοθεί από την υπηρεσία.
Στο υπόμνημα που περιλαμβάνει τη δήλωση αυτή, οι συγγενείς του πρώην υπουργού αναφέρουν, ότι δεν τους δόθηκε επαρκής προθεσμία για να δικαιολογήσουν τα ποσά τα οποία δεν βρέθηκαν φορολογικά εντάξει και διαμαρτύρονται για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Εφόσον δεν μας δώσατε την επαρκή προθεσμία να απαντήσουμε και να δικαιολογήσουμε όσα ποσά δεν βρήκατε φορολογικώς εντάξει, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόφασή σας και επαναλαμβάνουμε ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την εκάστοτε λογιστική κατάσταση, νόμιμα, στη διαδρομή των κρίσιμων ετών»
Σύμφωνα με τις τελικές διαπιστώσεις του ΣΔΟΕ που αναφέρονται στο πόρισμα οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου είναι φορολογικά ελεγκτέοι για ένα ποσό που φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, για τον Ανδρέα Ρωσσώνη το ΣΔΟΕ βρίσκει μη δηλωθέν το ποσό των 1.457.210 ευρώ, για τη Μαρίνα Παπακωνσταντίνου των 193.499 ευρώ για τον Συμεών Σικιαρίδη 1666.418 ευρώ και για την Ελένη Παπακωνσταντίνου 2.987.660 ευρώ.
«Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας»
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος των εξαδέλφων και των συζύγων τους, Γ. Στεφανάκης, τονίζει πως οι πελάτες του επιφυλάσσονται κάθε δικαιώματός τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για «αυθαιρεσίες που συνθέτουν το φερόμενο πόρισμα», ενώ υπογραμμίζει πως ενώ το ΣΔΟΕ χρειάστηκε 5 μήνες για να συλλέξει τα στοιχεία, ζητείται να δοθεί απάντηση στο πόρισμα μόλις σε δέκα ημέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διαβάζουμε στα «Μέσα» για πόρισμα φορολογικού ελέγχου. Δεν μας έχει κοινοποιηθεί. Η διαδικασία ελέγχου έχει διεξαχθεί σε ρυθμό στρατοδικείου. Για τη συλλογή των στοιχείων το ΣΔΟΕ χρειάστηκε 5 μήνες. Για απάντηση μας δόθηκαν μόλις δέκα (10) ημέρες (!!!). Και: ζητήθηκε απάντηση για ζητήματα εκτεινόμενα σε βάθος ετών πολλών. Μας δηλώθηκε εγγράφως ότι πριν κλείσει η διαδικασία θ΄αντικρούσουμε και προφορικώς κάθε, τυχόν, αιτίαση. Προσφερθήκαμε. Ακολούθησε παράνομη άρνηση.
Αυθαιρεσίες συνθέτουν το φερόμενο πόρισμα. Και τα «Μέσα» τις πολλαπλασιάζουν.
Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: