19.6.13

Κουβέλης: «Συζητήσαμε για όλα τα ενδεχόμενα»...




 Βενιζέλος: «Κάναμε μία συνεννόηση». 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών...
Οι δύο εκ των τριών συνομιλητών, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, συαντήθηκαν νωριτερα στο γραφείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινής θέσης από τους δύο στο θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ και κυρίως στην...
πρόταση που φέρεται να τους έχουν ήδη παρουσιάσει συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα. Βγαίνοντας από το γραφείο, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «συζητήσαμε για όλα τα ενδεχόμενα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρκέστηκε να πει πως «κάναμε μία συνεννόηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει και σύσκεψη με συνεργάτες του ενόψει της συνάντησης των τριών, στις έξι το απόγευμα.

ΔΗΜΑΡ: Η λύση πρέπει να είναι πολιτική

Δοκιμάζονται τα εσωτερικά ανακλαστικά της τρικομματικής κυβέρνησης, δήλωνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, την ώρα που ολοκληρωνόταν η συνάντηση Κουβέλη – Βενιζέλου στον δεύτερο όροφο στη Βουλή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια την ίδια ώρα, ο κ. Τσούκαλης ξεκαθάριζε ότι το κόμμα του επιμένει στην ανάγκη αναστολής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μετέφερε επίσης τη δυσφορία του κόμματος του διότι η απόφαση για την προσωρινή διαταγή εκδόθηκε την ώρα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. «Θέλαμε η λύση να είναι πολιτική και όχι δικαστική», είπε ο κ. Τσούκαλης προσθέτοντας ότι δεν είναι καλή διαχείριση που η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Επίσης δεν μας τιμά η δεύτερη παράγραφος της απόφασης που επιχειρεί να γεφυρώσει τις διαφορές και αφήνει τις πολιτικές δυνάμεις να συγκεκριμενοποιήσουν τη λύση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι «η λύση πρέπει να είναι πολιτική και να αφεθεί στο απυρόβλητο η Δικαιοσύνη διότι οσάκις επενέβη στην πολιτική αυτό αποτέλεσε αρνητική εξέλιξη».

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με Σαμαρά

Σύμωνα με πηγές της Ιπποκράτους, εχθές το βράδυ ο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το θέμα της ΕΡΤ, να είναι στο επίκεντρο και ειδικότερα τα ζητήματα που ανέκυψαν από τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: