9.6.13

«Μέτωπο κατά της βίας και του ρατσισμού»...



Μεγαλύτερη σοβαρότητα από τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να συγκροτηθεί αραγές μέτωπο κατά της βίας και του ρατσισμού και να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην...
«Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Όπως είπε «Με την απόφασή μας αν απαγορεύσουμε το συσσίτιο του μίσους της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος αποδείξαμε ότι τα εργαλεία νομικής αντιμετώπισης τέτοιων αντικοινοβουλευτικών και αντιδημοκρατικών κινήσεων υπάρχουν. Τα νεοναζιστικά μορφώματα και οι εκφραστές τους μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτός από πολιτικά και θεσμικά. Ωστόσο, και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα στο ζήτημα, το οποίο πρέπει να ενώνει και όχι να δημιουργεί αντίθετα των προσδοκώμενων αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στην πρότασή του για τις διαδηλώσεις και την απόδοση ευθυνών στους διοργανωτές σε περίπτωση «εκτροπών», παίρνει διακριτικά αποστάσεις από το προεδρικό διάταγμα Δένδια υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, πρέπει να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία όλων και την κοινωνική δραστηριότητα, είτε αυτή είναι οικονομική είτε πολιτιστική.

Πρέπει λοιπόν να συμφωνήσουμε ως κοινωνία αν από μια διαδήλωση 50 ή 100 ατόμων μπορεί να κλείνει για τρεις ώρες το κέντρο της Αθήνας. Τις περισσότερες φορές συμφωνώ, από υπερβάλλοντα ζήλο και της αστυνομίας. Χρειάζεται ειλικρίνεια και τόλμη, κυρίως από την Αριστερά, που δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να διστάσει. Η Αριστερά πρέπει να είναι η πρώτη που υπερασπίζεται το ρόλο και την ευθύνη του διοργανωτή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: