22.6.13

Καναδάς: Τρεις νεκροί από σφοδρές πλημμύρες...


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την καναδική πόλη Κάλγκαρι και περίπου 100.000 κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Τρία πτώματα βρέθηκαν στην τοποθεσία Χάι Ρίβερ, όπου ο...
ποταμός Χάιγουντ πλημμύρισε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων προκαλώντας μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ενώ αγνοείται η τύχη ενός τέταρτου προσώπου.

Η βροχή, η οποία έπεφτε από χθες το πρωί, εντάθηκε νωρίς το απόγευμα. Η ηλεκτροδότηση χρειάστηκε να διακοπεί στις συνοικίες του κέντρου που βρίσκονται κοντά στους ποταμούς Μπόου και Έλμποου.Πολλοί δρόμοι και γέφυρες έκλεισαν, τα καταστήματα, τα σχολεία και το πανεπιστήμιο της πόλης δεν άνοιξαν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη σε πολλές πόλεις νότια του Κάλγκαρι, καθώς σε κατάσταση ανάγκης έχουν κηρυχθεί περίπου 20 κοινότητες. Τα καναδέζικα κανάλια έδειξαν εικόνες σπιτιών και αυτοκινήτων να παρασύρονται από τα νερά.

Αξιωματούχοι του Κάλγκαρι δήλωσαν ότι το νερό στο γήπεδο του χόκεϊ Σάντλντομ έχει φτάσει στη 14η σειρά των καθισμάτων.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ έφθασε το απόγευμα στο Κάλγκαρι, πέταξε πάνω από την περιοχή με ελικόπτερο και ενημερώθηκε επιτόπου για την κατάσταση υποσχόμενος ομοσπονδιακή βοήθεια...
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: