23.6.13

Τραγωδία στο γκραν πρι του Λε Μαν...




Σκοτώθηκε ο οδηγός Αλαν Σίμονσεν (BINTEO)...
Το θάνατο του 34χρονου οδηγού, Αλαν Σίμονσεν, θρηνεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της Δανίας. Το τραγικό συμβάν συνέβη στον αγώνα «24 Heures du Mans» στο Λε Μαν της Γαλλίας, όταν ...
το μονοθέσιο που οδηγούσε ο Σίμονσεν, μάρκας Aston Martin, συγκρούστηκε στις μπαριέρες της πίστας, περίπου 10 λεπτά μετά την εκκίνηση στην 90η επέτειο του αγώνα.

Ο Δανός οδηγός είχε ξεκινήσει από την «pole position» στην κατηγορία GTE Am.

Ο Σίμονσεν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στα τραύματα του.

Ο επικεφαλής της Aston Martin Racing, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ενημέρωσε την οικογένεια του άτυχου οδηγού, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Στον ίδιο αγώνα είχε χάσει το 1997 τη ζωή του ο Σεμπαστιάν Ενζολρά στις δοκιμές, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε σκοτωθεί ο Τζο Γκάρτνερ το 1986.

H διοργανώτρια του αγώνα Automobile Club de l'Ouest (ACO) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 15:09 (σ.σ. τοπική ώρα) η Aston Martin Vantage GTE με το Νο 95, που οδηγούσε ο Allan Simonsen από τη Δανία, είχε έξοδο από την πίστα με υψηλή ταχύτητα στην Tetre Rouge στον 4ο γύρο του αγώνα. Ο οδηγός δέχτηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες επί τόπου από τους γιατρούς της ACO. Βρισκόμενος σε σοβαρή κατάσταση, ο Allan Simonsen μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα. Η οικογένεια του Allan Simonsen ενημερώθηκε αμέσως από τον David Richards, επικεφαλής της Aston Martin Racing».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: