29.6.13

Λυκούδης: "Πήραμε την απόφαση σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο..."...



Ρουπακιώτης:Προτεραιότητα της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να είναι ο «αριστερός μεταρρυθμισμός»...
Προειδοποίηση προς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να δείξουν μετριοπάθεια στις κρίσεις τους για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, επειδή «καραδοκεί ο κίνδυνος μιας...
μίζερης εσωστρέφειας», διατύπωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης.

Πρόσθεσε ότι απέφυγε να μιλήσει δημόσια όλες αυτές τις μέρες, αλλά εξ υπαρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του στον Φώτη Κουβέλη με το επιχείρημα: «Πήραμε την απόφαση σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και λάθος αφορμή». Σημείωσε χειροκροτούμενος: «Μέσα από αυτή τη διαφωνία ενισχύθηκε η συναισθημστική μας φιλία 40 χρόνων».

Ο κ. Λυκούδης επισήμανε ότι στις εκτιμήσεις των στελεχών τού κόμματος κυριαρχεί από τη μια η ελαφρότητα -«από το Ωσαννά πήγαμε στο σταύρωσον» είπε χαρακτηριστικά- και από την άλλη το ότι «πέσαμε στο κενό».

«Χρειάζεται μέτρο» τόνισε και ζήτησε να επικρατήσει η κοινή λογική της Ανανεωτικής Αριστεράς, που είναι διαχρονική. Σημείωσε, δε, πως δεν υπάρχει έτοιμος δρόμος, ενώ δήλωσε ότι δεν φοβάται αποχωρήσεις και διάσπαση.

Τον λόγο στη συνεδρίαση πήρε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι έγιναν αρκετά σημαντικά πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης, γεγονός που παραδέχθηκε, όπως είπε, και ο νυν υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, και υποστήριξε ότι η προτεραιότητα της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να είναι ο «αριστερός μεταρρυθμισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: