2.6.13

Ανακρίτρια: Ο Λαυρεντιάδης στο νοσοκομείο, όχι στο σπίτι του...

crimenet.gr

Έρρικα Βαλλιάνου 

Και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πέφτει στο κενό.

Η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη με διάταξη της την απέρριψε , ωστόσο...


δέχεται τις επίσημες βεβαιώσεις των ιατροδικαστών ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του και επιβάλλεται η μεταγωγή του σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.

Η ανακρίτρια αναφέρει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η παρουσία του στην επερχόμενη δίκη όμως επισημαίνει ότι μπορεί αρχικά ο κατηγορούμενος να επέδειξε μια μεταμέλεια για να επιστρέψει κάποια από τα χρήματα της υπεξαίρεσης από την Proton Bank « όμως στη συνέχεια δεν έδειξε την ίδια διάθεση ». Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κατηγορείται για την υπεξαίρεση των 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank τα οποία διοχέτευσε σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του.

Στη συνέχεια και ενώ άρχισε η ανάκριση επέστρεψε 51 εκατ. ευρώ ωστόσο όταν ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης του δέσμευσε στο εξωτερικό λογαριασμό 160 εκατ. ευρώ «δεν προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει χρήματα, παρότι το είχε υποσχεθεί ούτε διευκόλυνε την ανάκριση στο άνοιγμα των λογαριασμών του στο εξωτερικό».

Η ανακρίτρια ξεκαθαρίζει πως «η δύσκολη κατάσταση της υγείας του δεν αμφισβητείται» αλλά δεν δικαιολογεί ότι ο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής είναι το σπίτι του. Αποφασίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η κράτηση του ακόμη και σε ιδιωτικό νοσοκομείο επιλογής του , πάντοτε φρουρούμενος και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του.

Στην ανακρίτρια είχαν φτάσει προ ημερών βεβαιώσεις ιατροδικαστών (Μαρία Γεραμάνη, Ευστράτιος Καλίτσης και Σωκράτης Τσαντίρης)που βεβαιώνουν ότι λόγω της φυλάκισης του ( από τον περασμένο Δεκέμβριο)έχουν καταστήσει μη αναστρέψιμη την κατάσταση της υγείας του ενώ το ποσοστό αναπηρίας του φτάνει πλέον το 80%.

Να θυμίσουμε ότι για το μεγάλο σκάνδαλο της Proton Bank, έχουν προφυλακιστεί ακόμη 8 άτομα από το δ.σ. της τράπεζας και καταζητούνται ακόμη 4 με εντάλματα της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας και συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: