7.6.13

Μόνο «μη αμερικανούς πολίτες» παρακολουθεί στο διαδίκτυο η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ...

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, δήλωσε χθες, Πέμπτη ότι η νομοθεσία που επιτρέπει στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν δεδομένα από...
διαδικτυακές εταιρείες, επιτρέπει να θέτονται ως «στόχοι» μόνο «μη αμερικανοί πολίτες» εκτός της Αμερικής.

Απαντώντας σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν από τις εφημερίδες Washington Post και τη βρετανική Guardian, ο Κλάπερ δήλωσε ότι το περιεχόμενο των κειμένων περιέχει «πολλές ανακρίβειες», αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.


Οι δύο εφημερίδες δημοσίευσαν την Πέμπτη άρθρα υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) και το FBI «έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου», μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν «εξαγωγή» ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.

Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, Google, Facebook, Microsoft και Yahoo, δήλωσαν την Πέμπτη ότι δεν παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες «άμεση πρόσβαση» στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, που υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο πλαίσιο ενός απόρρητου προγράμματος συλλογής δεδομένων.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα 9 εταιρείες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων είναι οι Apple, Facebook, Google και Microsoft...

Δεν υπάρχουν σχόλια: