20.6.13

Στροφή Βενιζέλου για το νομοθετικό διάταγμα...



Επιμένει ο Κουβέλης για την επιστροφή όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Τι ειπαν στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες...
Στην ομιλία του προς τους βουλευτές ο κ Βενιζέλος εξήγησε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν αλαζονικοι πρόχειροι και μειωμένης αποτελεσματικότητας. Τόνισε πως ...
για το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης δεν αρκούν τα λόγια αλλά χρειάζονται εγγυήσεις ενώ σε ότι αφορά την ΕΡΤ είπε ότι η ράδιοτηλεόραση πρέπει άμεσα να ανοίξει να υπάρξει συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις και ριζική αναδιοργάνωση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο κ Κακλαμανης με έντονη φωνή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που αρνείται τη βουλή ενω ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ζήτησε να υπάρξει έν λευκώ εξουσιοδότηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι ο κ Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου

πηγη egiakoumis.com



Ενταση στη ΔΗΜΑΡ

Σκληραίνει εκ νέου την στάση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κουβέλης, εξάλλου, ήρθε αντιμέτωπος με μεγάλο μέρος του κόμματός του, που αξίωσε να ζητήσει την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ για 6 και όχι για 2 μήνες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αντιμετώπισε την ένταση από αρκετά στελέχη του κόμματός του, κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Μάλιστα, υπήρξαν και στελέχη που  μίλησαν σε έντονο ύφος στον Φώτη Κουβέλη, απαιτώντας την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση και καταλογίζοντας στον πρόεδρο ότι «έχει επιτρέψει στον Σαμαρά να διασύρει ένα ολόκληρο κόμμα».



Τα δύο όργανα εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να σκληρύνει τη στάση του και να ζητήσει την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ με 6μηνες συμβάσεις τουλάχιστον, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς συζητεί μόνο δίμηνες συμβάσεις για τον «ενδιάμεσο φορέα».



Συγκεκριμένα, η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ οφείλει να ζητήσει από τον πρωθυπουργό τη «λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με όλους τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ».

Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: