12.6.13

ΕΡΤ: Σε πρώτο πλάνο το ρεζιλίκι της χώρας..

ert3 

Το κοντινό πλάνο «δείχνει» ότι την 11η Ιουνίου 2013, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε πράξη τα όσα τρία χρόνια πίσω μελέτησαν, σχεδίασαν, ανακοίνωσαν (και στο τέλος αποχώρησαν) οι κ.κ. Γαμπρίτσος και Μόσιαλος.
Ωστόσο, όταν ανοίξει το πλάνο – αυτό που σήμερα χώρεσε και τελικώς «κατάπιε» όλη την ΕΡΤ – είναι ότι...
μεγαλύτερο ρεζιλίκι δεν θα μπορούσε να «στηρίξει» το έτσι κι αλλιώς «ξεπατωμένο» successstoryτης θητείας Σαμαρά.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να γίνονται συγκρίσεις με το βρετανικό ή το ιταλικό παράδειγμα, για όσα ανακοινώθηκαν σήμερα και πρακτικά σκάλισαν την ταφόπλακα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Γελοίο, γιατί μέχρι πριν από δύο εβδομάδες τουλάχιστον οι απανωτές διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων «γέμιζαν» με προσθαφαιρέσεις και υψηλού επιπέδου εξισώσεις. «Να απολυθούν 600; Μήπως 700; Μήπως να εστιάσουμε στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και των περιφερειακών ραδιοσταθμών; Μήπως να απολύσουμε σούμπιτες τις ορχήστρες;». Μήπως, μήπως, λοιπόν και καταλήξαμε σ’ αυτό το άχαρο, ανεπεξέργαστο «σήμερα» που διέρρεε λίγο λίγο σε εφημερίδες και στήλες, που έκοβε βόλτες γύρω από το «πώς» θα ανακοινωθεί, ενώ ακόμη ανοιχτό είναι (ακόμη και τώρα) το «πώς» θα υλοποιηθεί.
Γράφεται – και πολύ σωστά – ότι έχουν ήδη μοιραστεί οδηγίες για το τι απαντήσεις θα δοθούν σε ερωτήματα που αφορούν τη λειτουργία της ΕΡΤ, μετά το πραξικοπηματικού χαρακτήρα τέλος εποχής της. (Αλήθεια, πουθενά δεν είδαμε σενάριο απάντησης για το αν η δημόσια τηλεόραση θα παραμείνει στη διαφημιστική αγορά…).
Τι προεργασία έχουν κάνει, ωστόσο, οι συναρμόδιοι φορείς, ώστε το σημερινό ρεζιλίκι να φτάνει έστω και στο ελάχιστο τη μελέτη ετών που συνόδευε την εξυγίανση κρατικών τηλεόρασεων, όπως της Γερμανίας ή της Μεγάλης Βρετανίας;
ert1Ποιο είναι το μοντέλο οργάνωσης πάνω στο οποίο βασίστηκε η κυβέρνηση και βάσει αυτού καλείται να παράξει εξυγιαντικό έργο;
Απόψε κατέρρευσε ο πιο δυσκίνητος γίγαντας του δημοσίου (καρμικά, στα χέρια της Έλλης Στάη). Δυσκίνητος μεν, γίγαντας δε. Έχει λοιπόν τεράστιο ενδιαφέρον να απαντηθεί άμεσα από τον κ. Κεδίκογλου – που με τόσο στόμφο μίλησε για σπατάλη και διαφθορά στην ΕΡΤ – το «πότε» θα τον ξαναστήσει στα πόδια του. Και με ποιους.
Όσο για τις πράξεις αντίστασεις και διαμαρτυρίας, τις συγκινητικές συγκεντρώσεις στον περίβολο και στους πέριξ δρόμους του Ραδιομεγάρου, τα λυπητερά κείμενα που κατακλύζουν το διαδίκτυο, μια ερώτηση μόνο, φαινομενικά άσχετη: Ποιός θυμάται τους αγανακτισμένους;


mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: