26.6.13

Συναυλίες στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών...

Τις επιπτώσεις των βίαιων οικονομικών και κοινωνικών μεταβολών που ευνοούν την εξάπλωση του προβλήματος των ναρκωτικών φέρνει στο προσκήνιο η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η κρίση έχει επιδεινώσει την...
κατάσταση των εξαρτημένων, με τη ραγδαία αύξηση του HIV/AIDS αλλά και άλλων μολυσματικών ασθενειών, την αύξηση όσων διαβιούν στο δρόμο, τη στροφή τους σε νέες, οικονομικότερες αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνες ουσίες, την ενίσχυση αυτοκαταστροφικών μορφών συμπεριφοράς και την αισθητή αποδυνάμωση του κινήτρου για θεραπεία.

ΤΟ ΚΕΘΕΑ τονίζει ότι σε ένα τόσο αρνητικό περιβάλλον κάθε σενάριο για συγχωνεύσεις ή και περιορισμό του προσωπικού στον τομέα της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης πλήττει τους ήδη αποδυναμωμένους οργανισμούς θεραπείας, που λειτουργούν στα όριά τους, αντιμετωπίζοντας δραστικές περικοπές, ελλείψεις προσωπικού και τεράστια γραφειοκρατία.

Υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη εθνικού σχεδιασμού, νέας στρατηγικής και ενίσχυσης των φορέων πρόληψης και απεξάρτησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ, η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων λένε «ναι» στην προσπάθεια, την ελπίδα και τη ζωή με μια μεγάλη συναυλία, στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι: Θανάσης Αλευράς, Ηρώ, Θέμης Καραμουρατίδης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Φιλοθέη Μωρίκη, Onirama, Τάνια Τσανακλίδου και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Μαζί τους και τα συγκροτήματα των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και 18 ΑΝΩ.

Στο χώρο της συναυλίας (Τεχνόπολις, Γκάζι, Πειραιώς 100) θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα των προγραμμάτων. Η συναυλία ξεκινά στις 9 το βράδυ και η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.

Η συναυλία γίνεται για την ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Επίσης, η Μονάδα Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών 18 ΑΝΩ σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει μια συναυλία υπό τον ιδιαίτερα συμβολικό τίτλο «Από το σκοτάδι στο φως».

Δύο αριστουργήματα της κλασικής εποχής, η Εισαγωγή «Λεωνόρα» αρ.3 του Μπετόβεν και η μεγαλειώδης τελευταία συμφωνία του Μότσαρτ αρ. 41, γνωστή και ως «Συμφωνία του Διός», θα πλαισιώσουν το Κοντσέρτο για Κοντραμπάσο του Τζοβάνι Μποτεσίνι με σολίστ τον κορυφαίο μουσικό της ορχήστρας μας, Άγγελο Ρεπαπή. Διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος.

Η συναυλία θα γίνει στις 9 το βράδυ στην Ακαδημία Πλάτωνος. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: