3.6.13

Ελεύθεροι υπό όρους επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ...

Την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης που είχε επιβληθεί σε βάρος επτά οπαδών του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενων για συμμετοχή σε κρούσματα οπαδικής βίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή τους, το...
δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα που εξέδωσε, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους -υπό όρους- μέχρι να οριστεί η δίκη.

Οι όροι αφορούν την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ (στον καθένα), την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν και την υποχρέωσή τους να παραμένουν σ' αυτό σε κάθε αθλητική συνάντηση του ΠΑΟΚ.

Οι επτά οπαδοί του «Δικεφάλου» είχαν συλληφθεί τον περυσινό Ιούνιο, μαζί με άλλους 27 «ομοϊδεάτες» τους, σε επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας.

Για τη σύλληψή τους χρησιμοποιήθηκε ο «υπερκοριός» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αξιοποιήθηκαν κάμερες εγκαταστάσεων και καταθέσεις μαρτύρων.

Οι αρχές έκαναν τότε λόγο για «ισχυρότατο πλήγμα στον χουλιγκανισμό» και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε οι συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν σε αιματηρές επιθέσεις εναντίον οπαδών και συνδέσμων αντίπαλων ομάδων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, επικεφαλής συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου, επιπλέον, γινόταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων, εξάλλου, φέρονται να εργάζονταν στην ασφάλεια του γηπέδου της Τούμπας, διατηρώντας έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ.

Κατά τις εφόδους των αστυνομικών σε συνδέσμους και σπίτια είχαν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, εκτοξευτήρες, τσεκούρια, μαχαίρια, σπαθιά, σιδηρογροθιές και ρόπαλα.

Από τα 34 άτομα που συνελήφθησαν, οι επτά είχαν προφυλακισθεί μετά τις απολογίες τους, και οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους...
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: