24.6.13

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου...

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 18.30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει των ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό, αλλά και για ...
το πλαίσιο λειτουργίας της δικομματικής πλέον κυβέρνησης.
Οι προτεραιότητες που  θέτει το ΠΑΣΟΚ ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, συζητήθηκαν, νωρίτερα, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, δεν συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα υπουργεία στα οποία θα τοποθετηθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε ονόματα στελεχών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για θέματα για τα οποία συζητούν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος και είναι στην ευχέρεια του καθενός από τους δύο, η επιλογή και η τοποθέτηση των προσώπων.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μετά τη συνάντηση, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης, που αφορά την «επαναθεμελίωσή» της, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, τη νέα προγραμματική συμφωνία, αλλά και τη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων.

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επιμείνει στην προώθηση όλων των θεμάτων που είχε θέσει κατά τη διάρκεια λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα κοινωνικού κράτους. Έχουν ήδη επιλεγεί τα ειδικότερα θέματα, πάνω στα οποία θα εργαστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στελέχη του κινήματος.

Το πρώτο θέμα είναι οι σχέσεις με τους εταίρους και η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ, το ΠΑΣΟΚ, θα επιμείνει και στο ότι δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Σύμφωνα τα όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δύο αρχηγοί θα επιβεβαιώσουν ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένουν η σταθεροποίηση της οικονομίας και η αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα πάντα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των δανειστών.

Παράλληλα θα στείλουν το μήνυμα εντός και εκτός χώρας ότι η κυβέρνηση που συγκροτούν θα έχει ορίζοντα το τέλος της τετραετίας, αφού άλλωστε διαθέτουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο επίπεδο του νέου κυβερνητικού σχήματος, το καθοριστικό θα είναι αν θα συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με θέση αντιπροέδρου και υπουργείο, όπως είθισται να γίνεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας στα ευρωπαϊκά κράτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχουν 15 στελέχη του
ΠΑΣΟΚ, σε έξι υπουργεία.

Πάντως, ο χρόνος είναι περιορισμένος και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ορκιστεί μέχρι την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες. Την Παρασκευή αρχίζει και το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: