27.6.13

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι όμηρος ο Βενιζέλος και ταυτόχρονα προστατεύεται»...

Ερρικα Βαλλιάνου

Βαριές καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μετά...


την απόρριψη, οριακά με μια ψήφο, του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διότι από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι ο χρήστης «user v» άνοιξε το στικάκι τη νύχτα της 8ης Ιουλίου 2011, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε συνέντευξη Τύπου, προβαίνοντας σε καταγγελίες για συγκάλυψη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Βούτσης, μαζί με τους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρο Κοντονή και Θοδωρή Δρίτσα, στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι με την οριακή ψήφο του Βασίλη Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ, απερρίφθη το αίτημα για νέα κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και καλούν τη ΔΗΜΑΡ να πάρει σαφή θέση σχετικά με το αν το κόμμα του έδωσε τέτοια εντολή, ή ο βουλευτής ενήργησε κατά συνείδηση.

"Σήμερα ήταν η μελανότερη εμπειρία από αυτή την Επιτροπή", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως "με απροσχημάτιστο τρόπο επανασυστήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση, προς συγκάλυψη, συσκότιση και υπόθαλψη προσώπων που δεν είναι μόνο ένα".

Και συνέχισε:

"Η συγκάλυψη δείχνει ευθέως την εμπλοκή και ανάμιξη του αντιπροέδρου και της τότε κυβέρνησης (Παπαδήμου) και της σημερινής", για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως "οι αμαρτίες πλείστες αυτής, αντί να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, αναβαθμίστηκαν κυβερνητικά. Είναι οδυνηρό αυτό για τη δημοκρατία μας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να αναδείξουμε την αλήθεια".

"Αν είχαμε ακούσει τον κ. Μαρκογιαννάκη να τελειώνουμε γρήγορα, δεν θα είχαμε βρει ούτε αυτό το στοιχείο, αλλά ούτε και το έγγραφο του κ. Πλασκοβίτη, που δείχνει ότι είχαμε ζητήσει επίσημα τη λίστα από τη Γαλλία και επίσημα την παραλάβαμε", επεσήμανε από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής...

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: