29.6.13

Συνεχίζεται το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ...




Με πολιτικές συζητήσεις και πολιτιστικά δρώμενα, συνεχίζεται το Σάββατο για δεύτερη ημέρα το το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που έκανε πρεμιέρα χθες στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.
Εκατοντάδες κόσμου επισκέφθηκαν την...
μεγαλύτερη αντιρατσιστική γιορτή στη χώρα, που πραγματοποιείται εδώ και 17 χρόνια, και παρακολούθησαν τις συζητήσεις, τις συναυλίες και τις παραστάσεις, δοκίμασαν πολυεθνικές γεύσεις και επικοινώνησαν με ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης στα περίπτερα των κοινοτήτων τους στο χώρο του Φεστιβάλ.

"Το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, υψώνει τη σημαία της ισότητας, σηκώνει το όπλο της αλληλεγγύης και καλεί για μαζικά, ηχηρά, δυνατά «όχι» στη ρατσιστική βία, «όχι» στην περιστολή των δικαιωμάτων Ελλήνων και Μεταναστών, «όχι» στην απαξίωση της κοινωνίας", αναφέρεται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Για το Σάββατο, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με θέματα: "Στρατόπεδα κράτησης και Ευρώπη - Φρούριο: «Ξένιος Δίας», απελάσεις και εκδόσεις", "Ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις: αντίσταση και αυτοοργάνωση", "Κρατική καταστολή - Βασανιστήρια - Ηλεκτρονική επιτήρηση και πανοπτικός έλεγχος", "Τροχαία εγκλήματα: «Παράπλευρες απώλειες» της δικτατορίας του αυτοκινήτου".

Θα λειτουργεί και σήμερα πολυεθνική κουζίνα, παιδότοπος και αντιφασιστικό χωριό, όπου συναντιούνται αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και κινήσεις με συζητήσεις από την πρόκληση της φασιστικής συνάντησης στην Καλαμάτα έως τη συμβολή της τέχνης και του Διαδικτύου στον αντιφασιστικό αγώνα και κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί και η ταινία «Ο Έλληνας της διπλανής πόρτας».

Στην ενότητα «media από τα κάτω» σήμερα το θέμα συζήτησης θα είναι η «Η είδηση υπό διωγμό» (8 μ.μ.) και στις 9.30 μ.μ. Εργαστήριο: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αύριο: 8.30 μ.μ. Εργαστήριο: Εργαλεία ανοιχτού λογισμικού για τη δημοσιογραφία των πολιτών.

Από τις προβολές ξεχωρίζει η σημερινή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Τhe Cleaners", του Κ. Γεωργούση, πεντάλεπτο απόσπασμα του οποίου προβλήθηκε στο Channel 4 και προκάλεσε σάλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην μουσική σκηνή, θα εμφανισθούν: Ορφέας Περίδης, Διονύσης Τσακνής, Grup Yorum (Τουρκία), Μάρθα Φριντζήλα & Koubara Project, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Μάρθα Μαυροειδή, ενώ θα προηγηθούν γεωργιανοί παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεωργίας «Καύκασος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: