26.6.13

Η πρώτη γκάφα Παναγιωτόπουλου: Μίλησε για προκατόχους του και ...ξέχασε τη Μελίνα!...

Η πρώτη γκάφα του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού είναι γεγονός... Ο νέος υπουργός επέλεξε να μιλήσει για σημαντικούς προκατόχους του, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπο της Μελίνας Μερκούρη.

Η...
παρέμβασή του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής – εστάλη το κείμενο στους δημοσιογράφους- ήταν μακρά, καθαρά πολιτική με ανύπαρκτες αναφορές στο πολιτιστικό όραμα αυτό καθ' αυτό και με την υπαινικτική υπόμνηση «Δεν πρόκειται να σας κρύψω γιατί ξέρετε, είμαι οπαδός ενός παρεξηγημένου για πολλά χρόνια διανοουμένου του Ρομέν Ρολάν που έλεγε «η πολυτέλεια του να δυσαρεστείς». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού, της τέχνης και του πνεύματος λέγοντας πως «μοχθούν σήμερα για να υλοποιήσουν το μεράκι τους και το όραμά τους στην Ελλάδα.»

Το ατόπημα όμως ήταν η αναφορά στο γεγονός ότι ο πήχης σε αυτό το υπουργείο είναι ψηλά. Και ενώ αυτονόητα περιμένει κανείς να ακούσει το όνομα της Μελίνας Μερκούρη – άλλωστε το γραφειάκι της υπάρχει πάντα, ακόμα και σήμερα μέσα στο γραφείο Υπουργού στην Μπουμπουλίνας προκαλώντας δέος και συγκίνηση- ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επέλεξε να αναφερθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Κώστα Καραμανλή. Τρία στελέχη πρώτης γραμμής, τρεις πολιτικούς αρχηγούς – δυο εξ αυτών πρωθυπουργοί- δίνοντας ένα πρωτόγνωρο στίγμα στη θέση του Υπουργού Πολιτισμού...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: