27.6.13

Η ΔΗΜΑΡ αποκλείει τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ...


Δηλώσεις κορυφαίων στελεχών για την επόμενη ημέρα...
Την πλάτη της στον ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει η ΔΗΜΑΡ, καθώς δύο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος έσπευσαν να κλείσουν τη συζήτηση περί διαύλων επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ...
εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος με άρθρο του στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια τη ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ «παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ’ επέκταση στη χρεοκοπία».

Ταυτόχρονα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης με συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζει ότι η Αγίου Κωνσταντίνου αρνείται τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ «η οποία είναι μία τυφλή αντιπαράθεση με την ΕΕ, χωρίς αποτελέσματα και εναλλακτικές λύσεις». Ο κ. Μαργαρίτης προσθέτει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να έχει αυτήν τη μη ρεαλιστική γραμμή, τα περιθώρια συνεννόησης στενεύουν. Και σημειώνει: «Θέλω όμως να το κάνω καθαρό: Η σημερινή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν διευκολύνει συγκλίσεις γιατί δεν ξεκαθαρίζει με ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε απέναντι στην τρόικα».

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδρίασε την Τετάρτη, σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε διεξοδικά τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν το κόμμα του εκτός κυβερνητικού συνασπισμού, αναφέροντας ότι το μείζον εντοπιζόταν στο έλλειμμα Δημοκρατίας.

Ζήτησε από τους βουλευτές να ενεργοποιηθούν για να τρέξουν οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και αυτή που κατατέθηκε μαζί με το ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό. Στη ΔΗΜΑΡ ελπίζουν πως το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ίδια γραμμή που είχε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου έθεσε την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση στη διάθεση του Φώτη Κουβέλη καθώς, όπως είπε, δεν επιθυμεί να δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα από την ώρα που διαφώνησε με την έξοδο από την κυβέρνηση. Ο κ. Κουβέλης τού απάντησε «Βασίλη, δεν υπάρχει θέμα» και η συζήτηση έκλεισε εκεί.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: