8.6.13

Νέες συγκεντρώσεις το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία, ενώ το κόμμα του Ερντογάν συνεδριάζει...

Απτόητοι συνεχίζουν οι διαδηλωτές σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα, αψηφώντας τις «νουθεσίες» του Ταγίπ Ερντογάν.
Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να
...
αυξηθεί κατά πολύ το πλήθος ειδικά στην πλατεία Ταξίμ.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στο Ταξίμ, στις τρεις το απόγευμα.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ έχει καλέσει τους πολίτες για «μεγάλη υποδοχή» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου αποφάσεων και διοίκησης του ΑΚΠ με θέμα τις διαδηλώσεις.

Από την Παρασκευη δημοσιεύονται πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να αποφασίσει την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών (του 2015).
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην συνοικία Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη Huriyet, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλίας νερού κατά περίπου 5.000 διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν υψώσει οδοφράγματα στον δρόμο.

Ακτιβιστές πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην πλατεία.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ως αντίδραση στο σχέδιο ανάπλασης, γρήγορα μετατράπηκαν σε έκφραση λαϊκής οργής απέναντι στον Ερντογάν και στην πολιτική του AKP.

Παρά το αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού να τελειώσουν άμεσα οι διαδηλώσεις, λέγοντας ότι βασίζονται «σε μια εκστρατεία ψεμάτων», οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία Ταξίμ.

«Ας μας επιτεθούν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» είπε ένα μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην πλατεία Ταξίμ. «Το κόμμα AK θα φύγει. Αυτό είναι το τέλος» πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει οδοφράγματα από πέτρες, προκειμένου να προστατευθούν σε μία πιθανή έφοδο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: