6.6.13

Ιταλία:«Παγώνει» τους πλειστηριασμούς ακινήτων λόγω χρεών η κυβέρνηση Λέτα...

Θα προτείνει και ελαστικότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή τους
Την κατάργηση του πλειστηριασμού ακινήτων λόγω ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο δρομολογεί η ιταλική κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με ...
δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Το κράτος θα προχωρεί σε κατάσχεση σε περιπτώσεις μεγάλων οφειλών, αλλά τα ακίνητα θα παραμένουν στο «ψυγείο» και εφόσον καταβληθεί η οφειλή οι πολίτες θα μπορούν να ανακτούν πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου ο νέος κανονισμός για την είσπραξη των οφειλών προς το Δημόσιο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη φάση επεξεργασίας και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση Λέτα επιθυμεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής: σε ό,τι αφορά τα ακίνητα ιδιωτών ή επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Corriere, το κράτος θα μπορεί σε περίπτωση μεγάλων οφειλών να προχωρεί σε κατάσχεση, αλλά όχι σε πώληση μέσω πλειστηριασμού για την κάλυψη των ανείσπρακτων οφειλών.

Τα ακίνητα αυτά, κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα παραμένουν στην ιδιοκτησία του ιταλικού Δημοσίου μέχρι να καταβάλει ο οφειλέτης το ποσό που χρωστά στο κράτος. Στη συνέχεια, οι πολίτες θα μπορούν να ανακτούν πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Βάσει της σημερινής νομοθεσίας, η κατάσχεση του ακινήτου προβλέπεται για χρέη που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ. Η κυβέρνηση Λέτα προτίθεται, παράλληλα, να αυξήσει το συγκεκριμένο όριο.

Με την κατάργηση των πλειστηριασμών, σύμφωνα με τους σχολιαστές, θα μπορέσουν να περιορισθούν ακραία φαινόμενα, όπως αυτοκτονίες ανέργων και επιχειρηματιών που αδυνατούν τα πληρώσουν τις οφειλές τους.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, επίσης, να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που μπορεί να ζητήσει ο κάθε φορολογούμενος για να ρυθμίσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο. Σήμερα, οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν να φθάνουν έως και τους 72 μήνες, ενώ στο μέλλον αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη «ελαστικότητα»....
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: