3.6.13

Πόλεμος για έναν παπά στον Τύρναβο...

Eπειδή τον ενοχλούσαν οι κάμερες σε γάμο,  έβγαλε έξω στη βροχή τους μελλόνυμφους...
Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα Δένδρα Τυρνάβου, με αφορμή παράπονα πολιτών για τον ιερέα του χωριού.
Συγκεκριμένα χθες Κυριακή, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας τα πνεύματα ...
οξύνθηκαν και πολλοί ενορίτες παρέμειναν έξω από τον ναό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας, μετά από απαίτηση των συμπολιτών του κλείδωσε τον ναό ζητώντας από τη Μητρόπολη να δώσει λύση και να φέρει άλλο ιερέα στο χωριό.

Μιλώντας επώνυμα στην «Ε» ενορίτες και ενορίτισσες κατηγορούν τον ιερέα για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και εξαιτίας αυτής εδώ και 15 χρόνια που είναι στο χωριό ο συγκεκριμένος ιερέας «δεν στεριώνει στην ενορία ούτε εκκλησιαστική επιτροπή ούτε ιεροψάλτες, ότι « επειδή τον ενοχλούσαν οι κάμερες σε γάμο έβγαλε έξω στη βροχή τους μελλόνυμφους και όλους τους καλεσμένους». Επίσης οι επίτροποι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους επιτρέπεται να μπουν στο γραφείο του ναού και την αποθήκη και ζητούν ενημέρωση για το πού βρίσκονται 42 παλιές εικόνες, και άλλα.

Το αποκορύφωμα όμως χθες Κυριακή, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, ήταν το γεγονός ότι όταν ο ιερέας προσέφερε το αντίδωρο στους πιστούς απευθυνόμενος προς τον επίτροπο του ναού κ. Δημήτριο Τασιούλα αντί να πει «ευλογία Κυρίου» είπε « ευλογία άνευ Κυρίου». Μετά το τέλος του επεισοδίου μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας τόνισε: «Ολόκληρο το χωριό είναι αναστατωμένο από την ανάρμοστη συμπεριφορά του ιερέα. Μια συμπεριφορά η οποία δεν είναι τωρινή αλλά είναι εδώ και χρόνια. Επισκεφθήκαμε τον πνευματικό μας ηγέτη τον οποίο τιμούμε και εμπιστευόμαστε, τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και του θέσαμε το πρόβλημα. Εντός της εβδομάδας θα ζητήσουμε νέα συνάντηση και θα ζητήσουμε και πάλι να δοθεί άμεσα λύση.

Είμαστε ένα φιλήσυχο, ήρεμο και χριστιανικό χωριό. Η συμπεριφορά του ιερέα, μας προσβάλλει όλους και σκανδαλίζει το ποίμνιο. Περιμένουμε την προσωπική παρέμβαση του μητροπολίτη μας». Στη συνέχεια μιλώντας η «Ε» με τον ίδιο τον ιερέα ο ίδιος αντικρούει τις κατηγορίες. Για τη σοβαρή διαμαρτυρία ότι είπε με την προσφορά του αντίδωρου: «άνευ Κυρίου» σημείωσε ότι υπήρξε παρανόηση και παρεξήγηση και ότι εκείνος ευχήθηκε «Άνωθεν Κυρίου». Επίσης τόνισε ότι αγαπά το χωριό και τους ενορίτες και ότι καθημερινά προσεύχεται για εκείνους. Ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί περισσότερο στο ζήτημα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με τα παράπονα των κατοίκων των Δένδρων είναι ενημερωμένη η Μητρόπολη και ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το θέμα...

Εφ. Ελευθερία (Κώστας Τσόλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: