28.6.13

Ταχυδρομικώς στέλνουν τις απολύσεις στην ΕΡΤ...

Ταχυδρομικώς γίνονται οι απολύσεις στην ΕΡΤ: από ένα τυποποιημένο έγγραφο ενημερώνονται οι εργαζόμενοι για τη λύση της σύμβασής τους. Το έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών με αποστολέα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη είναι μεν...
πρωτοκολλημένο, αλλά ανυπόγραφο και χωρίς επίσημη σφραγίδα.
Από το κείμενο οι εργαζόμενοι ενημερώνονται πως η εταιρεία έχει καταργηθεί και ότι «η σύμβαση εργασίας ή έργου σας έχει λυθεί από 11 Ιουνίου 2013. Εναντι της νόμιμης αποζημίωσης που δικαιούστε θα σας καταβληθούν αποδοχές δυο μηνών». Τονίζεται δε στο έγγραφο (με θέμα «Λύση σύμβασης εργασίας/έργου, καταβολή αποζημίωσης και παράδοση υλικού») ότι «μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ. Για «παράλογο του πράγματος» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης εξηγώντας πως «δεν είναι δυνατόν να απολύεται κάποιος χωρίς να έχει υπογράψει το χαρτί της απόλυσής του».
«Μέχρι χθες ο υπουργός Οικονομικών απαιτούσε να εγκαταλείψουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις αφήνοντας στην τύχη του τον υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίον είχαμε χρεωθεί. Τώρα μας καθιστά υπεύθυνους για τη διαφύλαξή του», σχολίαζαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Εξέφραζαν επίσης τις ανησυχίες για ό,τι υπάρχει στις εγκαταστάσεις του φορέα σε Κατεχάκη, Μουρούζη - «έχουν εκκενωθεί και φυλάσσονται εξωτερικώς από δυνάμεις ΜΑΤ» - αλλά και στα σημεία εκπομπής.

ΨΗΦΙΣΜΑ. Να επαναλειτουργήσει επειγόντως η ΕΡΤ ζητά η γενική συνέλευση της EBU (European Broadcasting Union) με ψήφισμά της...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: