26.6.13

Απόφαση-πρόκληση του Δένδια...




Δεκάδες αστυνομικοί για τη φύλαξη του τέως παρά τις ελλείψεις στην αστυνόμευση...
Πρωτοφανής είναι η απόφαση να ενισχυθεί η φύλαξη του σπιτιού του τέως Βασιλιά της Ελλάδα Κωνσταντίνου στο Άργος, που αποκαλύπτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Σε...
καταγγελία της Ένωσης προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται για τη φύλαξη του ακινήτου είναι ήδη πολύ μεγάλος και αποκαλύπτει ότι από την 1η Ιουνίου αποφασίστηκε η ενίσχυση της φύλαξης του ακινήτου σε 24ωρη βάση!

Η σχετική επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "επειδή η αποκλειστική φύλαξη της οικίας του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδος θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υπόλοιπη αστυνόμευση του νομού και μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της, η Ένωσή μας είναι αντίθετη και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας σκέψης".

Στη συνέχεια, η Ένωση παραθέτει μια σειρά από παραμέτρους του προβλήματος.

Ενδεικτικά,

- η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας είναι ελλιπής βάσει της οργανικής της δύναμης για να αναλάβει αποκλειστικά την 24ωρη φύλακη του και δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός από τη δύναμή της

- το Α.Τ Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του εν λόγω χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσο μάλιστα να κληθεί να αναλάβει το έργο της φύλαξης

- οι υπηρεσίες της έδρας απέχουν πάνω από 80 - 100 χιλιόμετρα από την εν λόγω περιοχή και εάν κληθούν αυτές να καλύψουν τη φύλαξη λόγω αδυναμίας του Α.Τ Κρανιδίου θα δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των συναδέλφων".

- οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για τη φύλαξη του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου και τις οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας.

Στο θέμα παρενέβη χθες και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: