12.6.13

Κεδίκογλου: Ως τα τέλη Αυγούστου η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει...

Τη δέσμευση ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ώς τα τέλη Αυγούστου ανέλαβε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Να σημειωθεί ότι ...
το πρωί της Τετάρτης αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση της ΕΡΤ.

«Δεν κλείνει η ΕΡΤ. Κλείνει ένα στραβό οικοδόμημα, με στραβά θεμέλια που δεν υπήρχε περίπτωση να διορθωθεί εν λειτουργία και άμεσα δημιουργείται εξαρχής ένας σωστός, σύγχρονος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» είπε.

Ειδικά για τις προσλήψεις προσωπικού, ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι ο φορέας θα μπορεί να λειτουργήσει με περίπου 1.200 άτομα, αλλά αυτό θα αποφασιστεί σε συνάρτηση και σε αναλογία «με τα σύγχρονα δεδομένα για τους φορείς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Για τη μοριοδότηση των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι θα προσμετρηθούν η εμπειρία, η προϋπηρεσία, η συχνή παρουσία και οι αναγνωρισμένες εργατοώρες. «Στην ΕΡΤ υπάρχουν ικανοί και άξιοι. Δεν δουλεύαν και 677 δημοσιογράφοι, αλλά κάποιοι δουλεύαν σαν σκυλιά. Αλλά δούλευε, δυστυχώς, ένα κλάσμα του συνόλου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η επιλογή των στελεχών της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα γίνει με αδιάβλητες διαδικασίες.

Όσον αφορά στο οργανόγραμμα του νέου φορέα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι καταρτίζεται από ειδικούς συμβούλους. «Θα δούμε ποιες είναι οι ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου στον νέο φορέα θα υπάρχει ένα εποπτικό συμβούλιο από αναγνωρισμένες προσωπικότητες, το οποίο θα ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο του νέου φορέα και το νέο οργανόγραμμα.

«Πρέπει ο ομφάλιος λώρος των κομμάτων με τη δημόσια πλέον ραδιοτηλεόραση να κοπεί και αυτό εξασφαλίζεται» είπε.

Επανέλαβε, επίσης, ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν, ενώ όσοι προσληφθούν στον νέο φορέα θα έχουν συμβάσεις στα πρότυπα δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων του εξωτερικού. «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει δημοσιογράφος-δημόσιος υπάλληλος» ανέφερε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από αυτόν που επελέγη. «Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε κάτι που όμως συμφωνούν στον τελικό στόχο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: