12.6.13

TΩΡΑ - Παπούλιας: «Δεν μπορώ να αναπέμψω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» ...

Tσίπρας: «Δεν είστε κλητήρας κύριε Πρόεδρε, αναλάβετε πρωτοβουλίες»...

Για  «πλήγμα στο θεσμό της δημοκρατίας» μιλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο...

 Τσίπρας μπαίνοντας στο γραφείο του προέδρου είπε: «Δεν είμαστε και ευδιάθετοι μετά τα όσα συμβαίνουν» και εξέφρασε το φόβο του ότι «έχουμε και ένα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, στους θεσμούς και στο θεσμό της προεδρίας της Δημοκρατίας».

Επιπλέον ο Τσίπρας σημείωσε ότι το να νομίζει κάποιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και μια υποβάθμιση του θεσμού.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως το τελευταίο πράγμα που έχει μείνει προς υπεράσπιση σε αυτό τον τόπο είναι οι θεσμοί και η δημοκρατία και όπως το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι πολίτες.

Ο Τσίπρας δεν παρέλειψε να δηλώσει πως επισκέπτεται τον πρόεδρο, όχι μόνο με τη θεσμική ιδιότητά του, αλλά και επειδή είναι αγωνιστής με ευαισθησίες.

ΟΠαπούλιας απαντώντας στον Τσίπρα εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και ότι η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε πως οι δικές του δυνατότητες είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα.

«Δεν μπορώ να αναπέμψω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Τέλος, ο κ Τσίπρας πρόσθεσε πως ανεξάρτητα από το Σύνταγμα έχουμε υποχρέωση να ανοίγουμε δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: