15.6.13

Αισιοδοξία για μείωση του ΦΠΑ στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα...

Με το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται σήμερα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Η τρόικα επιστρέφει στην ...
Αθήνα από τη Ρώμη, όπου στη συνεδρίαση του Euro Working Group δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, έχοντας λάβει και οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη έκαναν αναφορά στην πρόοδο που επιτυγχάνεται στην Ελλάδα σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να θέσει και πάλι το ζήτημα της πιλοτικής εφαρμογής ΦΠΑ 13% στην εστίαση από 23% που είναι σήμερα, για ένα εξάμηνο, αρχής γενόμενης από τον Ιούλιο, κάτι για το οποίο υπάρχει αισιοδοξία από το οικονομικό επιτελείο ότι η τρόικα θα δεχθεί. Οπως εκτιμούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εάν ο ΦΠΑ στην εστίαση μειωθεί για ένα εξάμηνο, αναμένεται απώλεια εσόδων περίπου 80 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης.
Κατά την πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους της τρόικας, την περασμένη Δευτέρα, άνοιξε όλη η ατζέντα των θεμάτων (δημοσιονομικά, προαπαιτούμενα Ιουνίου και διαρθρωτικά), υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες αναμένονται σήμερα...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: