20.6.13

Την Πέμπτη στο ΣτΕ το θέμα της ΕΡΤ...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17.00...
Η αίτηση αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο στην ΕΡΤ συζητείται την Πέμπτη στις 18.00, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μία ώρα νωρίτερα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, από τη...
Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου.

Κεκλεισμένων των θυρών συνέρχεται η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επιτροπή αναστολών είναι 5μελής. Πρόεδρός της είναι ο Κων. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας, Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσιευθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου συνεδρίασε την Τετάρτη και επαναβεβαίωσε την ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Καλεί λοιπόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΣτΕ, στις 17.00, για να "ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ, να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων και να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο".

Επίσης, η Συντονιστική ενημέρωσε πως "Σε επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης, και οι δύο διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων μας ότι δεν αποδέχονται την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων και περιμένουν την υποχώρηση του πρωθυπουργού παράλληλα με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ. Είναι προφανές ότι τα όσα μας δήλωσαν θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Επίσης, κατατέθηκε μήνυση κατά των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει την αποκατάσταση της λειτουργίας των πομπών της ΕΡΤ ΑΕ.

Παράλληλα ασκείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την παρέμβαση των σωματείων των εργαζομένων εις βάρος της Digea για την πραξικοπηματική εμφάνιση του ανυπόστατου μορφώματος ΝΕΡΙΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: