29.6.13

Πράξεις για πάσα νόσο...



Ψωμοτύρι έχει η κυβέρνηση την έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και τις χρησιμοποιεί αδιακρίτως για μικρά και μεγάλα θέματα. Με μια ΠΝΠ κατάργησε την ΕΡΤ, με ακόμα μία Πράξη «τακτοποιεί» την...
αναστάτωση που προκλήθηκε με υπαιτιότητά της σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, που υπογράφεται από τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τους υπόχρεους σύμφωνα με το σχετικό νόμο, ώστε να προηγηθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά την πρόσφατη παράταση που δόθηκε.

Ο κυβερνητικός χειρισμός προκάλεσε την αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος με ανακοίνωσή του επέκρινε την κυβέρνηση για την εμμονή της να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου «δι' ασήμαντον αφορμήν».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι οι ΠΝΠ εκδίδονται «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και υποστήριξε ότι γίνεται «ωμή και κυνική παραβίαση» του Συντάγματος. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάκληση της εν λόγω πράξης και ζητεί να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση «την οποία ουδείς λόγος υφίσταται να μην αποδεχθεί ομοφώνως η Βουλή». Δίκιο έχει.


Α.Ν.Γ

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: