11.6.13

Ο «μητροκτόνος» της ΕΡΤ Σίμος Κεδίκογλου...

Τί έλεγε το 2011...
«Άλλωστε κι εγώ παιδί της ΕΡΤ είμαι, εδώ έμαθα τηλεόραση» δήλωνε το Φεβρουάριο του 2011 στο 27ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαιώνοντας τότε τους εργαζόμενους ότι θα..
. σταθεί στο πλευρό τους, στον αγώνα που κάνουν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος Σίμος Κεδίκογλου Ο κυβερνητικός εκπροσωπος Σίμος Κεδίκογλου Υπογράμμιζε τότε ότι «η ενημέρωση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν και για το λόγο αυτό η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι πρότυπο έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης». Αιχμή του δόρατος έθετε και τότε τη διαφάνεια. Καυτηρίαζε μάλιστα τη λογική του “ψυγείου” που υφίσταται το στελεχικό δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης που δεν είναι φίλα προσκείμενο στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, «γεγονός που απαξιώνει αξιόλογους υπαλλήλους».

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο Σ. Κεδίκογλου σημείωνε ότι η συρρίκνωση και η απαξίωση της ΕΡΤ είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επέτρεπε να συμβεί αυτό, εκφράζοντας και πάλι τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτά διαμήνυε το Νοέμβριο του 2011, «στο πλευρό» των εργαζομένων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τις αλλαγές που προωθούσε ο κ. Μόσιαλος.

Τότε ανέφερε ότι «δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια»....
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: