15.6.13

Πάτρα: Ούτε λεπτό δεν έχει σιγήσει το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΑ...



"Μην επιτρέψεται στη φλόγα να σβήσει. Κρατάτε την ελπίδα μας, περιφρουρήστε αυτό που κάνετε" . Αυτά είπε μια ακροάτρια από τη Φωκίδα, πριν από λίγο στον αέρα της ΕΡΑ Πάτρας. Τα μηνύματα συμπαράστασης είναι αλλεπάλληλα.
"Θέλω να πολεμήσω" είπε μεταξύ άλλων ενας...
ηλικιωμένος ακροατής.
08.55 Και στην Πάτρα η απάντηση στο λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης περνά μέσα και από τον πολιτισμό. Απόψε στις 9 το βράδυ στην ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλλιο πολιτιστικές ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών θα προβάλουν δύο επεισόδια από το ντοκιμαντέρ ΕΞΑΝΤΑΣ που ήταν παραγωγή της ΕΡΤ.
Η μια εκπομπή αφορά τα κοινωνικά κινήματα και η δεύτερη την Αραβική Άνοιξη.
Επίσης αφιερωμένη στην ΕΡΑ Πάτρας και τον αγώνα των εργαζομένων για να μη σιγήσει είναι η αποψινή παράσταση του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων ΟΤΕ , στην Κρήνη.
Παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Μ. Ποντίκα "Η Διαθήκη".
Στο μεταξύ συνεχίζεται και σήμερα η μαραθώνια εκπομπή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ. Δημοσιογράφοι του σταθμού αλλά και συνάδελφοι άλλων ΜΜΕ κάθονται πίσω από το μικρόφωνο της ΕΡΑ Πάτρας, σε μια προσπάθεια υπεράσπισης της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας και των εργαζομένων της.
Την ίδια ώρα διαρκώς χτυπά το τηλέφωνο στο στούντιο της ΕΡΑ. Ακροατές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6983769349.
1.22: Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζεται η συναυλία συμπαράστασης των καλλιτεχνών της Πάτρας προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Πάτρας. Ο κόσμος παραμένει παρά το προχωρημένο της ώρας.
22.27: Σε ζωντανή σύνδεση βγήκε η εικόνα της Πάτρας από την ΕΡΤ, πριν λίγο. Οι δημοσιογράφοι είχαν συνδεθεί με το προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, όπου πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει για να παρακολουθήσει τη συναυλία συμπαράστασης των καλλιτεχνών στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
21.37: Για άλλη μια μέρα τα τηλέφωνα χτυπούν διαρκώς από ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν στον αέρα της ΕΡΑ Πάτρας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Παράλληλα, πλήθος κόσμου περνάει από το στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο για να εκφράσει και από κοντά την αλληλεγγύη του.
Σε λίγη ώρα ξεκινά η συναυλία συμπαράστασης έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας.

20.49: Χωρίς σήμα της ΕΡΤ έχουν μείνει τα Καλάβρυτα καθώς όπως λένε οι κάτοικοι κάποιοι το ...πείραξαν, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Oι κάτοικοι των Καλαβρύτων άκουγαν κανονικά την ΕΡΑ Πάτρας, αλλά ξαφνικά σίγησε και αυτή την στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί το σήμα. Την ίδια ώρα η ΕΡΑ Πάτρας απεκατέστησε την σύνδεση με το ίντερνετ που είχε διακοπεί, αλλά ξανά παρουσιάζονται προβλήματα.
Σε λίγη ώρα ξεκινάει η συναυλία μουσικών συνόλων της Πάτρας που προσφέρονται αφιλοκερδώς για να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και τους πολίτες που τους συμπαρίστανται.
Αύριο στην πλατεία Γεωργίου θα δοθεί συναυλία για την ΕΡΑ με τη συμμετοχή και της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αείμνηστος Θανάσης Τσιπινάκης ήταν εργαζόμενος της ΕΡΤ.


thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: