18.6.13

Τρεις δικαστές και ένας καθηγητής είπαν «όχι» για διαχειριστές...

crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Μετέωρα πολλά θέματα μετά τη χθεσινή προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για την ΕΡΤ.
Πάντως, ενώ στο ΣτΕ επικρατεί απορία γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη από Στουρνάρα και Κεδίκογλου η απόφασή του, από την άλλη, οι ανώτατοι δικαστές διαπίστωσαν ήδη ότι δεν...
υπήρξε κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά το «μαύρο», στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, από την μελέτη της απόφασης και από την ανάλυση των δεδομένων, προκύπτουν πολλά δυσάρεστα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Στην προσωρινή κατάσταση που προβλέπει και η διαταγή του ΣτΕ, αλλά και το κυβερνητικό σχέδιο, ο διαχειριστής που καλείται να αναλάβει τη ΝΕΑ ΕΡΤ θα έχει μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Βέβαια, βολιδοσκοπήθηκαν τρεις πρώην ανώτατοι δικαστικοί και ένας καθηγητής πανεπιστημίου και είπαν «όχι», για να πάρουν στα χέρια τους την «καυτή πατάτα».

Ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημα της κυβέρνησης που αργεί να ενεργοποιήσει το νέο σχήμα.

Όπως προβλέπει όμως η απόφαση του ΣτΕ, ο διαχειριστής θα ενεργοποιήσει στο σύνολό της την κρατική ραδιοτηλεόραση με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Αυτός άλλωστε θα επιλέξει εάν το εν λόγω προσωπικό θα προέλθει από εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ ή από άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ο διαχειριστής αυτός θα πρέπει ακόμη να απολύσει, στο σύνολό τους, τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην ΕΡΤ και σύμφωνα με το άρθρο 3 της κοινής υπουργικής απόφασης 11/6/2013, που κατήργησε την ΕΡΤ Α.Ε., μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα καταβληθεί μισθός σε κανέναν.

Όσο για το ότι ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, αυτό είναι και πάλι στην αρμοδιότητα της ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει είτε στο ΣτΕ, είτε ακόμη και στον εισαγγελέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: