13.6.13

Αποφασίζουν για τη δόση του Ιουνίου...

www.tokarfi.gr
Σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα συνεδριάζει το EuroWorkingGroup και αναμένεται να αποφασίσει την αποδέσμευση της δόσης του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι εκπληρώθηκαν τα τρία προαπαιτούμενα (η νομοθετική ρύθμιση για τα...
ενυπόθηκα δάνεια, το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας).

Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι «πέταξαν» χθες εσπευσμένα για Ρώμη υπό τον φόβο ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα «μπλόκαραν» σήμερα την αναχώρησή τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την τρόικα. Εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Η ΕΡΤ

Οι συζητήσεις στο EuroWorkingGroup θα διεξαχθούν στη σκιά της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ αλλά και του άγονου διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Η αδυναμία ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης αφήνει κενό περίπου 1 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέμα που συνδέεται άμεσα με τη συζήτηση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ύψους 4,6 δισ. ευρώ, το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το ΔΝΤ πιέζει να βρεθεί άμεσα λύση, ενώ οι Ευρωπαίοι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία τονίζουν πως το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί τον Απρίλιο του 2014, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: