17.6.13

Βγενόπουλος: Η Επ. Θεσμών προσκαλεί μόνο υβριστές και συκοφάντες...

Λευκωσία: Για συστηματική παραπλάνηση των Κυπρίων πολιτών που επιχειρείται από κάποιους κύκλους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφέροντας πως ...
αδυνατεί πλέον να πιστέψει ότι οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής Θεσμών εκφράζουν την αίσθηση δικαιοσύνης του κυπριακού Κοινοβουλίου και κατ΄επέκταση του Κυπριακού λαού που εκπροσωπούν.

«Η Επιτροπή Θεσμών συνεχίζει να προσκαλεί μόνον τους υβριστές και συκοφάντες της παλαιάς Διοίκησης της Λαϊκής Τράπεζας και δεν μας δίδει καν την ευκαιρία να απαντήσουμε», προσθέτει.

«Τελευταίος προσκεκλημένος ο τέως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Τσιρώνης, γνωστός στην Ελλάδα και ως κατ΄επάγγελμα υβριστής και συκοφάντης μου αφού εκκρεμούν εναντίον του σειρά αγωγών και μηνύσεων. Ο κ. Τσιρώνης για να πετύχει τους στόχους του επικαλείται ψευδώς ένα δήθεν πόρισμα Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που όμως ήταν μόνο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ αφού οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων αρνήθηκαν να το προσυπογράψουν!», αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.

Ακόμη, προσθέτει, «προσπαθεί να αποκρύψει ότι ο ίδιος έστειλε αυτό το δήθεν πόρισμα στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη, η οποία μετά από διερεύνηση περίπου δύο ετών δεν βρήκε καμία ούτε καν ένδειξη ποινικού αδικήματος και έθεσε την σχετική υπόθεση στο αρχείο δημιουργώντας δεδικασμένο».

«Μέχρι αυτήν την απόφαση ο κ. Τσιρώνης είχε αθωωθεί εν μέρει πρωτοδίκως για δύο αγωγές, ενώ ήδη υπάρχει απόφαση εις βάρος του όπου καταδικάσθηκε να μου καταβάλει 8.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση και παράλληλα έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα να δικασθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για αξιόποινες πράξεις εις βάρος μου», σημειώνει ο κ. Βγενόπουλος.

Προσθέτει πως «μετά από την σχετική απόφαση της Ποινικής Δικαιοσύνης που απέρριψε τις αιτιάσεις του πορίσματός του, η καταδίκη του κ. Τσιρώνη από τα Ελληνικά ποινικά και αστικά δικαστήρια για όλες τις εκκρεμούσες υποθέσεις εναντίον του είναι βεβαία. Αυτόν τον άνθρωπο, που, παρά τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του με κύριο αντικείμενο να με δυσφημεί, δεν κατάφερε ούτε να επανεκλεγεί βουλευτής εκάλεσε απλώς για να με ξαναδυσφημίσει χωρίς αντίλογο η Επιτροπή Θεσμών!.

Εκφράζει τη λύπη του όχι μόνο για τη βάναυση και αντιδημοκρατική, όπως αναφέρει, δυσφήμιση που υφίσταται από την Επιτροπή Θεσμών, αλλά και για την συστηματική παραπλάνηση που επιχειρείται εναντίον των Κύπριων πολιτών....
Πηγή: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: