27.6.13

Πτώση αεροσκάφους στην περιοχή των ερευνών για τους δραπέτες των Τρικάλων...

crimenet.gr
Στην περιοχή της Φωκίδας και συγκεκριμένα έξω από το χωρίο Αγία Ευθυμία, κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα γαλλικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πιθανολογείται ότι έχει ...
δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο φέρεται να συμμετείχε στον εντοπισμό των δραπετών των Τρικάλων, που φέρεται ότι βρίσκονται στην περιοχή.
Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.

Το αεροσκάφος, το οποίο έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα και το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 400 κιλά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές από το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος, που ανήκει στην Αεροπορία Στρατού, προσεδαφίστηκε στην περιοχή, ωστόσο αρνούνται επισήμως ότι έχει σχέση με τις έρευνες για τους Αλβανούς δραπέτες, ενώ τονίζουν ότι δεν συνετρίβη, αλλά τελείωσε η μπαταρία του κατά την πτήση και, όπως προβλέπεται, άνοιξε αλεξίπτωτο και προσεδαφίστηκε.

Ωστόσο λόγω των ανέμων πήγε σε άλλη περιοχή από εκείνη που υπολογιζόταν.

Ήδη από χθες νωρίς το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν πως ισχυρές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν στη Φωκίδα, για να εγκλωβίσουν τους δραπέτες των Τρικάλων που βρίσκονται σε κλοιό εδώ και ημέρες και κινούνται μεταξύ των ορεινών όγκων της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πευκιώτισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αεροπορίας Στρατού, για να καλύψει την περιοχή από αέρος, ώστε η έρευνα για τους καταζητούμενους να είναι πιο εύκολη.

Σε κλοιό οι δραπέτες

Οι αστυνομικές δυνάμεις, πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως κινούνται στη Στερεά Ελλάδα.

Χθες, σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας εντοπίστηκαν δύο από τα τρία αλεξίσφαιρα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς κατά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, καθώς και ένα πιστόλι ρέπλικα που είχε κλαπεί από σπίτι στο Τείχιο Δωρίδας.

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών και το κλεμμένο όπλο ήταν τυλιγμένα μέσα σε ένα σεντόνι και πεταμένα σε χωράφι κοντά στη μονή Βαρνάκοβα. Εκεί, την περασμένη Κυριακή είχαν εντοπιστεί τα ίχνη των αδίστακτων δραστών, για να χαθούν λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες και το G3 που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς στο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: