21.6.13

Δήμος Μυκόνου: Σε αργία δήμαρχος και αντιδήμαρχοι! ...

Με απόφασή της η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου έθεσε σε αργία την Παρασκευή 21/6 τους τρεις δημοτικούς άρχοντες της Μυκόνου...,   (δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος). , οι οποίοι εμπλέκονται με το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες μορφής κακουργήματος.
Όπως αποκάλυψε προχθές το cyclades24 εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των τριών αιρετών.
Τελικά, το παραπεμπτικό βούλευμα έχει καταστεί αμετάκλητο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στους τρεις αιρετούς επιβάλλονται κυρώσεις και θα παυθούν από τα καθήκοντά τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.
Οι εξελίξεις είναι δραματικές και πρωτόγνωρες για το Δήμο Μυκόνου, αφού μέσα σε μία ημέρα «ξηλώνεται» η ηγεσία του και ανοίγουν σοβαρά διοικητικά θέματα για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο Δήμο.
Όπως γράφτηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα, απ’ τη στιγμή που θα επιβληθεί η ποινή της αργίας στο δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, θα πρέπει να υπάρξει διάδοχη κατάσταση.
Καθήκοντα δημάρχου θα κληθεί να αναλάβει η πρώτη σε σταυρούς στο συνδυασμό του δημάρχου (μετά τους δύο αντιδημάρχους που τέθηκαν σε αργία) δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Γρυπάρη
Τα πάντα ακόμη είναι ρευστά, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν νεότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: