3.6.13

Γρηγοράκος: Όποιος έχει κτήματα και δεν θέλει να φορολογείται να τα καλλιεργεί...

Την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να μην φορολογηθούν τα χωράφια των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος. Τόνισε ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της...
χώρας και την ενίσχυση της αγροτική παραγωγής είναι όποιος δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και έχει κτήματα να φορολογείται. «Όποιος έχει κτήματα και δεν τα καλλιεργεί, δεν τα νοικιάζει, θα πληρώνει φόρο, αν τα καλλιεργεί δεν θα πληρώνει» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να πάμε σε ένα καλό φορολογικό σύστημα με αξιοκρατία στη λειτουργία του κράτους.

Ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο επίσης για βελτίωση του κλίματος και αίσθημα ασφάλειας του λαού. «Παλιά μας έπιανε τρόμος και δέος όταν ερχόταν στην Αθήνα η τρόικα, τώρα πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο που οδηγεί κάπου. Βλέπουμε ένα φως στο τούνελ» επισήμανε.

«Όποιος δεν έχει δεν θα πληρώσει, θα πληρώνουν αυτοί που έχουν» ανέφερε από την πλευρά της στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη για το έκτακτο τέλος ακινήτων και την εισφορά αλληλεγγύης. «Το σχέδιο είναι να απλωθεί η φορολογία για να επιμεριστούν καλύτερα οι φόροι και να πληρώνουν όλοι λιγότερο» διευκρίνισε.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση που λεει ότι είμαστε σε ευτυχισμένη κατάσταση, ο πρωθυπουργός είπε για ‘success story’, τη στιγμή που αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το ΑΕΠ, από τα 227 στα 180 δισ. ευρώ, και το χρέος από το 149% στο 175%». «Τώρα μάς λένε ότι πρέπει να σκεφτούμε και την ιδιωτική ασφάλιση, μας λένε για συντάξεις 360 ευρώ» πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και συμμαχίες μεταξύ των χωρών του νότου, αλλά επισήμανε ότι «δε λέμε ότι θα φτάσουμε άμεσα στα επίπεδα του 2009 άμα γίνουμε κυβέρνηση, θα λέγαμε ψέματα»...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: