24.6.13

Δούρου: Οι Έλληνες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον «Σαμαροβενιζελισμό»...

«Η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια από τον δικομματισμό. Σήμερα ζούμε τη δημιουργία ενός νέου υβριδίου, όπου ο δικομματισμός δεν εναλλάσσεται. Θα μπορούσαμε να τον...
βαφτίσουμε "σαμαροβενιζελισμό". Είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση που δεν πρόκειται να έχει προτάσεις, π.χ., για τα ζητήματα της κακής κατάστασης του ΙΚΑ, για την ανεργία ή για την ύφεση» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, μιλώντας στον Βήμα Fm.

H κυρία Δούρου τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει συνώνυμο των απολύσεων» ενώ «οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, συνεπάγονται ξεπούλημα του δημοσίου».

«Η δικομματική κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Εμείς δεν χαιρόμαστε με αυτό. Γιατί κάθε μέρα που περνά με τον σαμαροβενιζελισμό στο τιμόνι της χώρας, καθίσταται όλο και δυσκολότερη η ανάκαμψη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Αν θέλουμε δε να δούμε την μεγάλη εικόνα, εκείνη δηλαδή της ΕΕ, αντιλαμβανόμαστε ότι για τον κ. Σαμαρά θα ήταν αδύνατον να κάνει εκλογές μέσα από την κίνηση-σοκ με την ΕΡΤ, γιατί περιορίζεται από την κ. Μέρκελ που ως τα τέλη Σεπτεμβρίου που διεξάγονται οι εκλογές στη Γερμανία, δεν θέλει κανενός είδους μπελά» πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν υφίσταται καμία αντίφαση στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης (...) Βρεθήκαμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε πολύ σπουδαία πράγματα. Και προσωπικά ξαναβρήκα την αισιοδοξία μου γιατί βρεθήκαμε ξανά μαζί οι πολίτες να υπερασπιζόμαστε υψηλά ιδεώδη. Και εξηγούμαι: αυτά που υπερασπιζόμαστε είναι εκείνα που δεν έλαβε υπόψη του ο κ. Σαμαράς. Αγνόησε δηλαδή την ομογένεια, που έμεινε αποκλεισμένη από την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης. Δεν έδωσε δεκάρα για τα θέματα εθνικής ασφάλειας που δημιουργούνται, με τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου να πιάνουν πλέον άλλες συχνότητες. Και βέβαια δεν στηρίζουμε ένα νομοσχέδιο που οδηγεί σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, υπό ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «μια πρόταση μομφής, αν ανακοινωθεί εκ των προτέρων, αποδυναμώνεται»....
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: